Yargıtay Kararı 8. Hukuk Dairesi 2016/12282 E. 2017/4003 K. 21.03.2017 T.

YARGITAY KARARI
DAİRE : 8. Hukuk Dairesi
ESAS NO : 2016/12282
KARAR NO : 2017/4003
KARAR TARİHİ : 21.03.2017

MAHKEMESİ :İcra Hukuk Mahkemesi
DAVA TÜRÜ : İstihkak

Taraflar arasında görülen ve yukarıda açıklanan davada yapılan yargılama sonunda Mahkemece, davanın reddine karar verilmiş olup, hükmün duruşma yapılması suretiyle Yargıtay’ca incelenmesi davacı 3. kişi vekili tarafından istenilmiştir. Dosya incelenerek işin duruşmaya tabi olduğu anlaşılmış ve duruşma için 21.3.2017 Salı günü tayin edilerek taraflara çağrı kağıdı gönderilmişti. Duruşma günü temyiz eden davacı vekilleri Av…..ve Av. … ve karşı taraftan davalı vekili Avukat …. geldiler. Duruşmaya başlanarak temyiz isteğinin süresi içinde olduğu anlaşıldıktan ve hazır bulunanların sözlü açıklaması dinlendikten sonra duruşmaya son verilerek; dosya incelendi, gereği düşünüldü:
KARAR
Dava dosyası içerisindeki bilgi ve belgelere, mahkeme kararının gerekçesinde dayanılan delillerin tartışılıp, değerlendirilmesinde usul ve yasaya aykırı bir yön bulunmamasına, takip dayanağının çek olması ve çekin uygulamada ileri tarihli keşide edilebilir olmasına, davacı 3. kişi şirketin çekin keşide tarihinden çok kısa bir süre önce kurulmuş bulunmasına, davacının mahcuzlarla ilgili sunduğu faturanın tarihinin de şirketin kuruluş tarihine tekabül etmesine, davacı ile takip boçlusu şirketlerin faaliyet konularının aynı olmasına,sunulan faturalar üzerindeki bedeller dikkate alındığında,bu miktarların borçlu şirketin malvarlığının pek önemli bir kısmına isabet etmesine, bu doğrultuda taraflar arasında devir ilişkisinin bulunduğunun kabulünün gerekmesine ve davacının borçlunun ödeme güçlüğü içerisinde bulunduğunu bilebilecek konumda bulunmasına göre davacı 3. kişi vekilinin tüm temyiz itirazları yerinde değildir.
SONUÇ: Yukarıda açıklanan nedenlerden dolayı, davacı 3. kişi vekilinin tüm temyiz itirazlarının reddiyle usul ve kanuna uygun bulunan hükmün ONANMASINA, Yargıtay duruşmasının yapıldığı tarihte yürürlükte bulunan avukatlık asgari ücret tarifesi hükümleri uyarınca 1.480,00 TL. Avukatlık ücretinin davacıdan alınarak Yargıtay duruşmasında avukat marifetiyle temsil olunan davalıya verilmesine, taraflarca İİK’nun 366/3. maddesi gereğince Yargıtay Daire ilamının tebliğinden itibaren ilama karşı 10 gün içinde karar düzeltme isteğinde bulunulabileceğine,
29.20 TL peşin harcın onama harcına mahsubu ile kalan 2.20 TL’nin temyiz edenden alınmasına, 21.03.2017 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.