Emsal Mahkeme Kararı İstanbul Anadolu 7. Asliye Ticaret Mahkemesi 2020/408 E. 2021/744 K. 21.10.2021 T.

Görüntülediğiniz mahkeme kararı kesinleşmiş bir karardır.

T.C. İstanbul Anadolu 7. ASLİYE TİCARET MAHKEMESİ

ESAS NO : 2020/408 Esas
KARAR NO : 2021/744

DAVA : Ticari Şirket (Genel Kurul Kararının İptali İstemli)
DAVA TARİHİ : 15/09/2020
KARAR TARİHİ : 21/10/2021

Mahkememizde görülmekte olan iş bu dosya ve birleşen —–iptaline ilişkin davasının yapılan açık yargılaması sonunda;
GEREKÇE : Davacılar vekili, —- dosyadaki davacıların davalı—olduğunu;—- toplantısına çağrı yapıldığını; —– gerçekleştirildiğini; —– ” sermaye başlıklı 6. Maddenin tadil edilmesinin görüşülüp şirket sermayesinin —- olarak ödenmesine ” karar verildiğini; iş bu kararın —–malul olduğu belirtilmek suretiyle iptalinin talep edildiği;– karar verildiğini, müvekkillerinin —- iptalini talep ettiğini; henüz genel kurul kararının iptal süresi dolmadan şirketçe bu genel kurul toplantısının yapılmasının —- belirterek, ayrıca şirketin bazı ortakları hakkında verilmiş—- davalar varken ve bu —- — etkileyebilecekken yeni bir genel kurul toplantısının da yapılamayacağını—-genel kurulda alınan —- olduğunun tespitine karar verilmesini talep ve dava etmiştir.
Davalı vekili; davacıların—-olduklarını, davacılar—— kararıyla —olduğunu,——- dava açıldığını, bu davacılar ve onlarla birlikte hareket eden bir kısım— daha önce de hep iptal davaları açtığını, davaların hepsinin —- tarihli — alınan ve iptali istenen — karar olduğunu, — ya da iptal sebebinin söz konusu olmadığını belirterek davanın reddini talep etmiştir.
Dava, TTK 447 madde gereğince açılan genel ——–olduğunun tespiti davasıdır.
İş bu dava ve birleşen dosyanın davacılarının —– Esas sayılı dosyasında ise, —- genel kurul kararının iptali için davacılarımızdan ——— tarafından açılan aynı nitelikte bir dava mevcuttur. O davada sermaye artışı dışında bir kaç maddenin daha iptali istenmekte olup, mahkememizdeki davada ve diğer davada sermaye artırımına ilişkin genel kurul kararları ortak kararlardır.
Mahkememizce——dosyası incelenmiş olup, her iki dosyanın birleştirilmesi halinde; usul ekonomisinin sağlanacağı, şirketin mali durumunun her iki dosya yönünden de ortak incelenmesinde fayda olacağı; kısa süreler içinde alınan kararların iptali yönünden farklı sonuçlara varılma sakıncasının da ortadan kalkacağı nazara alınarak HMK 166 madde gereğince dosyaların birleştirilmesinde fayda görülmüş, dosyaların aynı gün açıldığı —— dosyanın önce açıldığı sebebiyle birleştirme kararı mahkememizce verilmiş, aşağıdaki hüküm tesis olunmuştur.
HÜKÜM : Gerekçesi Yukarıda Açıklandığı Üzere;
İş bu dosyanın ve —- mahkememizin ———– sayılı dosyasının —- açılan——– sayılı dosyasıyla birleştirilmesine,
Yargılamaya birleştirilen dosya üzerinden devam edilmesine,
Gerekçe yazılmadan önce iş bu duruşma tutanağının —– gönderilerek dosyanın birleştirildiğinin haberdar edilmesine,
Harç, yargılama giderlerine ve vekalet ücretlerine birleştirilen dosyada verilecek nihai kararda nazara alınmasına,
Dair karar, taraf vekillerinin yüzlerine karşı, ———- sayılı dosyada verilecek nihai kararla birlikte istinaf yolu açık olarak ve oy birliğiyle verildi. açıkça okundu usulen tefhim olundu.