Emsal Mahkeme Kararı İstanbul 18. Asliye Ticaret Mahkemesi 2018/252 E. 2018/479 K. 26.04.2018 T.

Görüntülediğiniz mahkeme kararı henüz kesinleşmemiştir. Yararlı olması amacıyla eklenmiştir.

T.C.
İSTANBUL
18. ASLİYE TİCARET MAHKEMESİ

ESAS NO : 2018/252 Esas
KARAR NO : 2018/479

DAVA : Genel Kurulun Toplantıya Çağrılmasına İlişkin Yetki İstemli ve Kayyım Atanması

DAVA TARİHİ : 20/03/2018
KARAR TARİHİ : 26/04/2018

DAVA : Davacı vekili mahkememize ibraz ettiği dava dilekçesi ile , davacının davalı şirketin pay sahibi ve aynı zamanda şirkette yönetim kurulu üyesi olduğunu, 28/03/2018 tarihi saat 11,00 de yapılması planlanan davalı şriketin 2017 yılı çalışmalarını incelemek için olağan genel kurul toplantısınıa davetin yönetim kurulu tarafından yapılmaya çalışıldığını, ancak yönetim kurulunun genel kurulu toplantıya çağrı kararını eksik imza ile aldığını, bu davetin şirket çalışanlarının sehven hatası sonucu ilana konulduğunu ve ilanın yayınlandığını, dolayısıyla usulsüz yapılan bu çağrının tespiti ile genel kurul toplantısı için yapılan ilanın iptal edilmesinin gerektiğini , ayrıca genel kurul toplantısına yönetim kurulunun daveti için yönetim kurulunun yeter sayıyı sağlayamadığı için şirketin 2017 yılı olağan genel kurul toplantısına davet yapılamadığını belirterek genel kurulu toplantıya çağırabilmek için tarafına yetki verilmesini, gerekli görüldüğü takdirde ise sadece çağrıyı yapmak üzere kayyım atanmasını talep ve dava etmiştir.
CEVAP : Davalıya usulüne uygun tebligat yapılmış, ancak davaya cevap vermediği tespit edilmiştir.
DELİLLER VE GEREKÇE: Dava, genel kurulu toplantıya çağırabilmek için yetki verilmesi ve kayyım atanması istemine ilişkindir.
Davacı vekilince vekaletname ibraz edildiği, ayrıca davacı vekili 25/04/2018 havale tarihli dilekçesi ile davadan ve tüm taleplerinden feragat ettiklerini, davanın sonlandırılmasını talep ettiklerinin bildirildiği, e-imzasının geçerliliği uyap ekranından sorgulanmış davacı vekiline ait olup imzanın geçerliliği tespit edilmiştir. geçerliliği uyap ekranından sorgulanmış davacı vekiline ait olup imzanın geçerliliği tespit edilmiştir.
6100 sayılı HMKnun 307.maddesine göre; feragat davacının, talep sonucundan kısmen veya tamemen vazgeçmesidir. Aynı kanunun 309 . Maddesine göre de, feragat dilekçe ile veya yargılama sırasında sözlü olarak yapılabilir. Feragatın hüküm ifade etmesi, karşı tarafın ve mahkemenin muvafakatına bağlı değildir.
Yukarıda değinilen yasa hükümleri gereği, vaki feragat nedeni ile davanın reddi gerekir. O halde, aşağıdaki hükmün tesisi uygundur.
HÜKÜM : Yukarıda izah edilen sebep ve gerekçelere göre;
1- Davanın feragat nedeniyle reddine,
2- Davacının yaptığı masrafların kendi üzerinde bırakılmasına,
3- Kullanılmayan gider avansının yatıran davacı tarafa iadesine ,
4-Harç peşinen alınmış olduğundan yeniden alınmasına yer olmadığına,
Tarafların yokluğunda, kararın tebliğinden itibaren iki hafta içerisinde İstanbul Bölge Adliye Mahkemesine İstinaf Kanun yolu açık olmak üzere verilen karar açıkça okunup anlatıldı.26/04/2018

Başkan … Üye … Üye … Katip …
e-imzalıdır e-imzalıdır e-imzalıdır e-imzalıdır