Emsal Mahkeme Kararı İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi 2019/323 E. 2021/100 K. 18.02.2021 T.

Görüntülediğiniz mahkeme kararı kesinleşmiş bir karardır.

T.C.
İSTANBUL
1. ASLİYE TİCARET MAHKEMESİ

ESAS NO : 2019/323 Esas
KARAR NO : 2021/100

DAVA : İtirazın İptali (Bankacılık İşlemlerinden Kaynaklanan)
DAVA TARİHİ : 23/05/2019
KARAR TARİHİ : 18/02/2021

Mahkememizde görülmekte olan İtirazın İptali (Bankacılık İşlemlerinden Kaynaklanan) davasının yapılan açık yargılaması sonunda,
GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ:
Davacı…vekili dava dilekçesinde özetle; müvekkili bankanın … Şubesi ile dava dışı … Ltd. Şti. ile arasında imzalanan genel kredi sözleşmesi uyarınca dava dışı şirkete krediler tahsis edilerek kullandırıldığını, davalı…borçluların da sözleşmeyi müteselsil kefil olarak imzaladıklarını, sözleşme hükümlerine uyulmayarak borçların ödenmemesi nedeniyle hesap kat ihtarnamesi gönderilerek borcun ödenmesinin ihtar edildiğini, ihtara rağmen borcun ödenmemesi üzerine borçlular aleyhine icra takibi başlatıldığını, borçluların itirazının yerinde olmadığını, davalıların kredi taksitlerini ödemediğini, talep edilen faiz oranlarının yerinde olduğunu, davalılar aleyhine ayrı ayrı icra inkar tazminatına hükmedilmesinin gerektiğini, bu nedenlerle fazlaya ilişkin hak ve alacakları saklı kalmak kaydıyla davalıların … 36. İcra Müdürlüğünün … Esas sayılı dosyasına yaptıkları itirazın iptali ile takibin devamına, alacağın %20’den az olmamak üzere icra inkar tazminatına hükmedilmesine, yargılama giderleri ve vekalet ücretinin de karşı tarafa yükletilmesini talep ve dava etmiştir.
Usulüne uygun davetiye tebliğ edilmesine rağmen davalıların duruşmalara iştirak etmediği ve cevap dilekçesi sunmadıkları anlaşılmıştır.
… 36. İcra Müdürlüğünün …Esas sayılı dosyasına dayanak kredi sözleşmesi dosyaya celp edilmiş, davacının takip tarihi itibariyle kredi sözleşmesinden kaynaklanan alacağının bulunup bulunmadığının tespiti amacıyla bankacılık konusunda uzman bilirkişi görevlendirilmiştir. Bankacılık konusunda uzman bilirkişi 08/01/2020 tarihli bilirkişi raporunda ;
” …. 1. İncelenen Evraklar : Dava ve icra dosyasına ibraz edilmiş belgeler, Davacı…Banka tarafların iddia ve savunmaları, Davacı…Banka şubesinde yerinde inceleme ile elde edilen ve işbu rapora ek yapılan kullandırılan kredilere ilişkin belgeler, Sn. Başkanlığın verdiği görev doğrultusunda incelemeye tabi tutulmuştur.
2. Akdi İlişkinin Tespiti : Taraflar arasında aktedilen Genel Kredi Sözleşmelerinin tetkikinden; Davacı…Banka ile davalı…asıl borçlu Şirket arasında aşağıdaki tabloda belirtildiği şekilde muhtelif tarihlerde toplam 10.431,200,- TL tutarında , çerçeve niteliğinde Genel Nakdi ve Gayri Nakdi Kredi Sözleşmelerinin imzalandığı, Diğer Davalılar …, … ve … ‘inde sözleşme limiti tutarında kefalet limiti ile sorumlu olmak kaydıyle kefalet imzalarının bulunduğu,
Hukuki niteleme ve takdiri Sn. Başkanlığınıza ait olmakla; Kefalet sözleşmelerinde, Kefalet türünün müteselsil kefil, Kefalet tutarının ( rakam ve yazı ile) davalı…tarafından elle yazıldığı, tarih ve davalıya atfen atılı imzalara haiz olduğu görüldüğünden kefaletin geçerli olduğu, bu hususta taraflar arasında bir uyuşmazlık bulunmadığı görülmüştür.
3. Sözleşme Hükümlerinin İrdelenmesi:
10. Muacceliyet ve Temerrüt Halleri İle Uygulanacak Temerrüt Faiz Oranı:
10.5 Müşterinin kredi borcunu (taksitlendirilmiş kredilerde taksitlerden herhangi birini), masraf komisyon yada her türlü ad altındaki ücreti ödeme tarihinde vadesinde ödememesi veya borcun sözleşme kapsamında muaccel hale gelmesi halinde; Müşteri, borcun hangi tür krediden doğduğuna ve bu kredi vadesine bakılmaksızın alacağın muaccel hale geldiği tarihten itibaren Bankaca Borçlu Cari hesap şeklinde çalıştırılan kredilere uygulanan en yüksek cari faiz oranının 2 katı oranında gecikme faizi ödeyeceğini kabul ve taahhüt eder. “
11.1 Banka’nın Her zaman Takibe Geçme, tedbir İsteme Hakkı
11.1.1. Banka, alacağının kısmen veya tamamen muacceliyet kazanması halinde yasaların getirdiği ayrık hükümlere uyarak her zaman Müşteriye karşı her türlü icre ve iflas yolu ile takibe geçebilir. Ayrıca Banka muaccel olsun veya olmasın, her türlü alacağı için ihtiyati haciz veya ihtiyati tedbir kararı alabilir ve uygulayabilir.
14.2 Müşteri, İşbu Genel Nakdi ve Gayrinakdi Kredi Sözleşmesinin tamamını okuduğunu, anladığını, müzakere etmek suretiyle kabul ettiğini, Sözleşmenin taraflarca imzalanmış bir örneğinin kendisine teslim edildiğini, tüm sözleşme hükümlerinin hakkında geçerli olacağını, her sayfayı paraf etmeye gerek olmadığını, ayrıca Banka ile imzalamış bulunduğu ……… tarihli Bankacılık Hizmetleri Sözleşmesinin bu sözleşmenin ayrılmaz bir parçası olduğunu kabul, beyan ve tahhüt eder.
14.3 Müteselsil kefil/kefiller, İşbu Genel Nakdi ve Gayri nakdi Kredi Sözleşmesini kefalete ilişkin 9.11. kefalet bölümü ile 12.5 maddesinin tamamını okuduğunu. Banka yetkililerince bu yükümlülükler hakkında bilgilendirildiğini, bu yükümlülükleri anladığını ve müzakere etmek suretiyle kabul ettiğini beyan ve tahhüt ederler.
Tarafların karşılıklı olarak imza altına aldığı Sözleşmedeki ilgili maddeleri yukarıdaki şekilde bağıtlanmıştır.
Kefil, borçlunun kusur veya temerrüdünün yasal sonuçlarından da sorumludur. Doktrinde çoğunlukla benimsenen görüşe göre, kefilin sorumluluğu kefalet sözleşmesinde belirtilen azami miktar oranında kabul edilmelidir. Bir başka ifade ile, asıl borcun yanı sıra, ana para faizi, temerrüt faizi, mahkeme masrafları gibi başka borçların toplamının kefalet sözleşmesinde belirtilen kefilin sorumlu olduğu azami miktarı geçmemesi gerekmektedir. Yeni TBK.md. 583/f.1’de kefilin azami sorumluluğunun açıkça belirlenmesi şartı getirilmiş, Yeni TBK.md.589/f.1’de de, kefilin sorumluluğunun sınırının her durumda kefalet sözleşmesinde belirtilen azami miktarı aşamayacağı düzenlenmiştir.
Kefilin kendi temerrüdünden dolayı ortaya çıkan temerrüt faizleri veya kefilin şahsına yönelik dava ve takip masrafları sorumluluk sınırının dışında kalır. Kefalet belgesinde gösterilen azamî miktarı aşsa bile, kendi temerrüdünün yasal sonucu olarak işlemiş olan temerrüt faizi ve kefile karşı açılan dava ve takip masrafları, herhangi bir sınırlamaya bağlı olmadan kefilden talep edilebilir. Esas borçlunun sorumluluğu kapsamındaki faiz ve dava masraflarının yalnızca azamî sınır içerisinde talebi mümkünken; kefil kendi temerrüdünün sonuçlarından ve kendisine yönelik dava masraflarından sınırlamaya bağlı kalmadan sorumludur
Kredi sözleşmesi karşılıklı taahhütleri içerdiğinden kefil tek yanlı irade beyanı ile kefaletten vazgeçemez, Bu şekildeki bir bildirim akdin diğer tarafınca açıkça kabul edilmedikçe hukuki sonuç doğurmaz. Yargıtay 19.HD. 2012/9018 E ve 2012/14916 Karar Sayılı Kararı ile Yargıtay Hukuk Gn.Kurul K. 2010/19-287 E.N , 2010/305 K.N. Bkz., Reisoğlu, s. 242. İBK. m. 492,IV’te yasada aksi öngörülmedikçe kefilin kendisini korumak amacıyla öngörülmüş olan haklarından önceden feragat etmesinin geçersiz olduğu belirtilmiştir.
4. Davalı…Borçluların Kulandıkları Kredilerin Tespiti: Yerinde İnceleme ile alınan yardımcı defter niteliğindeki Kredi Hesaplarının Ekstreleri ( Ek No: 1) , Taksitli Tic.Krd. Ödeme planları ( Ek No:2 ) ve TCMB KK faiz Oranalrı Listesi ( Ek No: 3) incelenmesi neticesinde Davalı…Asıl borçlu Şirkete 24.10.2018 tarihinde 2.653.000,- TL tutarında 36 ay vadeli, 07.02.2019 tarihinde 357.000,- TL tutarında taksitli ticari kredi kullandırılmış olup bu kredilerin hiçbir taksitinin ödenmediği, , 4.06.2018 tarihinde 525.000,- TL tutarında 22 ay vadeli, 23.112.2017 tarihinde 1.000.000,- TL tutarında 31 ay vadeli taksitli ticari krediler ile aşağıda hesap kat tarihindeki bakiyeleri yazılan Borçlu Cari Hesap (BCH) Kredileri, İskonto İştira kredileri, Kredili Mevduat Hesabı (KMH) , Ticari Kredi Kartı ve Çek Kredilerinin kullandırıldığı görülmüştür. Dava Dışı Şirkete Kullandırılan Nakdi (Nakit) Kredi hesaplarının 26.11.2018 Hesap Kat Tarihi itibariyle anapara, faiz ve faiz üzerinden tahakkuk etmiş BSMV dahil bakiyeleri aşağıdaki tabloda gösterildiği şekildedir;
5. Temerrüt Faiz Oranının İrdelenmesi ve Temerrüt Tarihi İtibarıyla Alacak Tutarının Tespiti
A.) Temerrüt Faizinin İrdelenmesi:
TCMB TEBLİĞİ; “ Bilindiği üzere, 1.07.1987 tarihinde yürürlüğe giren 30.06.1987 tarih, 87/11921 sayılı Kararname ve bu Kararnameye ilişkin 19.02.1991 tarih, 20791 sayılı Resmi Gazete.de yayımlanan 91/1 no.lu Bankamız Tebliği.nin 2 ve 4 üncü maddeleri, 07.03.2002 tarihinde yürürlüğe giren 04.02.2002 tarih, 2002/3707 sayılı Kararnameye ilişkin 29.03.2002 tarih, 24710 sayılı Resmi Gazete.de yayımlanan 2002/1 sayılı Bankamız Tebliği.nin 2, 3 ve 4 üncü maddeleri ile 22.11.2006 tarihinde yürürlüğe giren 2006/11188 sayılı Kararnameye ilişkin 09.12.2006 tarih, 26371 sayılı Resmi Gazete.de yayımlanan 2006/1 sayılı Bankamız Tebliğinin 3 ve 4′ üncü maddelerinde, bankaların mevduat ve kredi işlemlerinde uygulayacakları faiz oranlarını vade ve türlerine göre serbestçe tespit etmeleri ve bu faiz oranlarını Bankamıza bildirmeleri esası getirilmiştir.”
“Sözleşmenin önceki bölümde açıklanan 10.5 Madde hükmüne göre; Bankanın borçlu cari hesap şeklinde çalıştırılan kredilere uygulanan ve TCMB ‘na bildirilen azami faiz oranları genelgelerinde kısa, orta ve uzun vadeli ticari kredilere uygulanan faiz oranının yıllık % 36 oranında olduğu , Sözleşmenin bu hükmüne göre davacı…bankanın temerrüt tarihi itibariyle talep edebileceği temerrüt faizi oranının (% 36x 2 = % 72 ) yılık % 72 olarak hesaplandığı, Öte yandan, gerek yürürlükteki Ticaret Kanunu (md.3) gerekse 6102 sayılı yeni Ticaret Kanunu (Md.3) açısından bankaların taraf olduğu tüm sözleşmeler “ticari iş” oluşturmakta, taraflardan biri için ticari iş niteliğinde olan sözleşmeler Kanunda aksine hüküm bulunmadıkça diğeri için de ticari iş sayılmaktadır (md.21-2 / YTTK md. 19/2). Her iki Ticaret Kanununun 8/1. maddesine göre “Ticari işlerde faiz oranı serbestçe belirlenir”. TBB Hukuk Başdanışmanı Prof. Dr. Seza Reisoğlu / Türk Borçlar Kanununu-SR-15062012 / 15.06.2012
Ticari Kredi Kartı ve Kredili Mevduat Hesabı Yönünden TCMB KK Azami faiz oranları doğrultusunda, TCMB’nca yayınlanan faiz oranlarını geçemeyeceğinden Bu doğrultuda aşmayacak şekilde faiz oranı talep edilmesi gerekmektedir. TCMB Faiz Oranları genelgesine göre ilgili dönem faiz oranları % 33 olarak düzenlenmiştir. ( EK No: 5)
Davacı…Bankanın takip talebinde Ticari krediler (Taksitli Ticari Krd., BCH., İskonto İştira, Çek Krd. ) için yıllık % 72 oranında, Kredili Mevduat Hesabı ve Ticari Kredi Kartı alacağı için TCMB Faiz oranları genelgeleri doğrultusunda yıllık % 33 oranında temerrüt faizi talep ettiği görülmüş olup, talebin sözleşme ve yukarıda açıklandığı üzere mevzuata uygun olduğu kanaati edinilmiştir.
B.) Temerrüt Tarihi İtibariyle Alacak tutarının Tespiti:
Hesap Kat Tarihinden Temerrüt Tarihine kadar Akdi Faiz Oranları üzerinden Faiz= Anapara*FaizOranı*Gün/36.000 Basit Faiz formülüne göre Faiz İşletilmek suretiyle Davacı…Alacağı aşağıdaki şekilde hesaplanmıştır.
6. Takip Tarihi İtibariyle Alacak Tutarının Tespiti:
Temerrüt tarihinden takibe kadar Her Kredi türü bazında temerrüt faiz Oranları üzerinden Faiz= Anapara*FaizOranı*Gün/36.000 Basit Faiz formülüne göre Faiz İşletilmek suretiyle Davacı…Alacağı aşağıdaki şekilde hesaplanmıştır.
Takip tarihi itibariyle Kredi hesaplarından dolayı Davacı…Bankanın Davalı…borçludan olan Nakdi alacağı; yukarıdaki tabloda hesaplandığı şekilde 4.822.898,74 TL asıl alacak, 561.212,04 TL İşlemiş Faiz, (12.125,59+13.393,36 ) = 25.518,95 TL Faizin % 5 ‘ten hes. Gider Vergisi ve 8.198,36 TL Davacı…Banka Yasal Defterlerine intikal etmiş İhtar gideri, Takip masrafları olmak üzere olmak üzere toplam 5.417.828,09 TL olarak hesaplanmakla birlikte ;
• Davacı…Bankanın ise Takip Talebinde aşağıdaki tabloda gösterildiği gibi ;
1.387.648,39 TL asıl alacak, 109.303,80 TL karşılarında gösterilen İşlemiş Temerrüt Faizi, 5.465,21 TL Faizin % 5 ‘ten hes. Gider Vergisi, 8.198,36 TL Takip gideri ve 485,00- TL İhtiyati Haciz Vek.ücreti olmak üzere toplam 1.511.100,76 TL ile Taksitli Ticari Krediler ve İskonto İştira Kredisi Yönünden tespitlerimden daha az alacak talebinde bulunduğundan, Daha az talep edilen Krediler yönünden taleple bağlılık ilkesi gereği Talebiyle bağlı olduğundan Aşağıdaki Tabloda Gösterildiği şekilde ;
(*) Taksitli Ticari Krediler Dışındaki Krediler Yönünden Tarafımca hesaplanan faiz tutarları esas alınmıştır.
(**) Davacı…Bankanın Taksitli Ticari Krediler ve İskonto İştira kredileri Yönünden daha az alacak talep ettiğinden taleple bağlılık ilkesi gereği talebindeki tutarlar esas alınmıştır.
1.387.648,39 TL asıl alacak, 103.121,24 TL karşılarında gösterilen İşlemiş Temerrüt Faizi, 5.465,21 TL Faizin % 5 ‘ten hes. Gider Vergisi, 8.198,36 TL Takip gideri olmak üzere toplam 1.504.433,20 TL olduğu kanaatine varılmaktadır.
Davacı…Bankanın daha az alacak talep etmesinin nedeni olarak Hesap Kat İhtarnamesinde Kat edilen ve Kredi Garanti Fonunun Kefaleti ile kullandırılan Kredilerin Kredi Garanti Fonunun “ Takibe 90 Gün süre bekletildikten sonra alınmasını talep etmesi ve bu nedenle söz konusu kredilerin takip hesaplarından çıkartılması talebi “ gerekçe gösterilmiştir. Takip hesapları üzerinde yapılan incelemede Kredi hesaplarına yapılan herhangi bir tahsilat görülememiştir.
V-) SONUÇ :
Yukarıda yapılan açıklamalar muvacehesinde, tarafların beyanları ve delilleri ışığında, takdirin Sayın Başkanlığınızın görev alanına ait olduğu işaret edilmek suretiyle;
1. Taraflar arasında aktedilen Genel Kredi Sözleşmelerinin tetkikinden; Davacı…Banka ile davalı…asıl borçlu Şirket arasında yukarıdaki tabloda belirtildiği şekilde muhtelif tarihlerde toplam 10.431,200,- TL tutarında , çerçeve niteliğinde Genel Nakdi ve Gayri Nakdi Kredi Sözleşmelerinin imzalandığı, Diğer Davalılar …, … ve … ‘inde sözleşme limiti tutarında kefalet limiti ile sorumlu olmak kaydıyle kefalet imzalarının bulunduğu,
2. Takip tarihi itibariyle Taksitli ticari Kredi hesaplarından dolayı Davacı…Bankanın Davalı…asıl borçludan olan Nakdi alacağının ; yukarıdaki tabloda hesaplandığı şekilde 1.387.648,39 TL asıl alacak, 103.121,24 TL karşılarında gösterilen İşlemiş Temerrüt Faizi, 5.465,21 TL Faizin % 5 ‘ten hes. Gider Vergisi, 8.198,36 TL Takip gideri olmak üzere toplam 1.504.433,20 TL olduğu ,
3. Davalıların Kefalet Limitleri 10.431,200,-TL ile Borç tutarından fazla olduğundan doğan borçtan sorumlu tutulabilecekleri,
4. Davacı…Bankanın, takip tarihinden borç tamamen ödeninceye kadar, davalı…borçludan takip tarihi itibariyle asıl alacak tutarları üzerinden Ticari Krediler Yönünden % 72 oranında, Ticari Kredili mevduat hesabı ve Ticari Kredi Kartı Yönünden % 33 oranında aşağıda gösterilen asıl alacak tutarları üzerinden TCMB faiz oranları genelgeleri doğrultusunda değişen oranlarda temerrüt faizi ve faizin % 5 BSMV’ni talep edilebileceği,
5. Tarafların hukuki nitelikteki iddia ve savunmaları ile masraf, vekalet ücreti, tazminat ve benzeri diğer taleplerinin Sayın Başkanlığınızın takdirleri içinde kaldığı, sonucuna varılmıştır…” şeklinde görüş ve kanaat belirttiği anlaşılmıştır.
Tüm Dosya Kapsamı Birlikte Değerlendirildiğinde;
Dava, genel nakdi ve gayri nakdi kredi sözleşmesinden kaynaklanan alacakların tahsili için başlatılan takibe itirazın iptali istemine ilişkindir.
Davacı…bankanın … Şubesi ile dava dışı asıl borçlu … Teks. Ltd. Şti. arasında 29/03/2017 tarihli ve 24/10/2018 tarihli 10.431.200,00 TL tutarlı çerçeve niteliğinde genel nakdi ve gayri nakdi kredi sözleşmesi akdedildiği, davalıların anılan sözleşmelerin her ikisini müteselsil kefil sıfatıyla imzaladıkları, asıl borçluya 24/10/2018 tarihinde 2.653.000,00 TL tutarlı 36 ay vadeli, ayrıca 07/02/2019 tarihli 357.000,00 TL tutarlı taksitli ticari kredi kullandırıldığı, kredi taksitlerinin ödenmediği, yine asıl borçluya 04/06/2018 tarihli 525.000,00 TL tutarlı 22 ay vadeli, 23/12/2017 tarihli 1.000.000,00 TL tutarlı 31 ay vadeli taksitli ticari kredi kullandırıldığı, yine asıl borçluya (08/01/2020 tarihli bilirkişi raporunun 6. sayfasında bulunan tabloda bakiyeleri belirtilen) Cari Hesap, İskonto, İştira, Kredili Mevduat Hesabı, Ticari Kredi Kartı ve çek kredilerinin kullandırıldığı, kredi taksitlerinin ödenmemesi üzerine hesap kat edilerek asıl borçlu ile davalı…kefillere … 2. Noterliğinin … tarih … yevmiye sayılı ihtarnamesinin keşide edildiği, ihtarnamenin davalılara 28/11/2018 tarihinde tebliğ edildiği, asıl borçlu ve davalı…kefillerin ihtarnamede verilen mehil sonrası 06/12/2018 tarihinde temerrüte düştükleri, davacı…bankanın sözleşmenin 10.5 maddesi kapsamında ticari krediler yönünden %72 oranında temerrüt faizi, ticari kredi kartı ve kredili mevduat hesabı yönünden ise TCMB faiz oranları genelgesi kapsamında %33 oranında temerrüt faizi yürütebileceği, takip tarihi itibariyle asıl borçlunun 4.822.898,74 TL’si asıl alacak olmak üzere toplam 5.417.828,09 TL alacaklı olduğu, ancak davacı…banka talebinin daha düşük olduğu taleple bağlılık ilkesi gereği 08/01/2020 tarihli bilirkişi raporu esas alınarak davalı…kefillerin kefalet limiti dahilinde olan nakdi alacaklar yönünden itirazlarının iptali ile takibin talepnamedeki koşullarda devamına dair aşağıdaki şekilde karar vermek gerekmiştir.
HÜKÜM: Gerekçesi yukarıda açıklandığı üzere;
1-Davanın KABULÜ ile;
Mükerrer tahsil oluşturmamak kaydıyla davalıların … 36. İcra Müdürlüğünün … Esas sayılı dosyasına vaki itirazlarının iptali ile takibin talepnamedeki koşullarda devamına,
2-Alacak likit ve itiraz haksız olduğundan %20’si oranında 302.220,15-TL inkar tazminatının davalılardan tahsili ile davacıya verilmesine,
3-Hüküm tarihinde yürürlükte bulanan harçlar tarifesine göre tahsil edilmesi gereken harç 103.223,29-TL olduğundan peşin alınan 18.250,33-TL’nin mahsubu ile bakiye 84.972,96-TL’nin davalılardan tahsili ile hazineye gelir kaydına,
4-6325 sayılı Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu’nun 18/A maddesi gereğince Adalet Bakanlığı bütçesinden karşılanan 1.320,00-TL arabuluculuk ücretinin davalılardan alınarak Hazine’ye irat kaydına, tahsilat ve gereği için Mahkeme Yazı İşleri Müdürlüğünce ilgili vergi dairesine müzekkere yazılmasına,
5-Davacı…tarafından yapılan posta ve tebligat masrafı 413,20-TL bilirkişi masrafı 1.000,00-TL, mahsup edilen peşin harç 18.250,33-TL, mahsup edilen başvuru harcı 44,40 TL olmak üzere toplam 19.707,93-TL yargılama giderinin davalılardan tahsili ile davacıya verilmesine,
6-Davacı…kendisini vekil ile temsil ettirdiğinden hüküm tarihinden yürürlükte bulunan AAÜT’ne göre hesap ve takdir edilen 85.688,53-TL vekalet ücretinin davalılardan tahsili ile davacıya verilmesine,
7-Gider avansının kalan kısmının karar kesinleştiğinde yatıran tarafa iadesine,
Dair, davacı…vekilinin yüzüne karşı, davalıların yokluğunda, kararın tebliğinden itibaren 2 haftalık yasal süresi içerisinde İstinaf yolu açık olmak üzere oy birliği ile verilen karar açıkça okunup anlatıldı.18/02/2021

Başkan …

Üye …

Üye …

Katip …