Görüntülediğiniz mahkeme kararı kesinleşmiş bir karardır.
T.C. GAZİANTEP BAM 11. HUKUK DAİRESİ
T.C.
GAZİANTEP
BÖLGE ADLİYE MAHKEMESİ
11. HUKUK DAİRESİ
DOSYA NO : 2022/392
KARAR NO : 2022/715
T Ü R K M İ L L E T İ A D I N A
İ S T İ N A F K A R A R I
BAŞKAN : … (…)
ÜYE : … (…)
ÜYE : … (…)
KATİP : … (…)
İNCELENEN KARARIN
MAHKEMESİ : GAZİANTEP 2. ASLİYE TİCARET MAHKEMESİ
TARİHİ : 02/12/2021
NUMARASI : 2020/131 Esas, 2021/927 Karar
DAVACI : ….
VEKİLLERİ : Av. …
[….] UETS
Av. …
[….] UETS
Av. …
…
DAVALI : …
VEKİLİ : Av. …
[….] UETS
DAVANIN KONUSU : İtirazın İptali (Ticari Satımdan Kaynaklanan)
İSTİNAF KARARININ
KARAR TARİHİ : 20/04/2022
YAZIM TARİHİ : 20/04/2022
– K A R A R –
Dosyanın incelenmesinde; davalı vekili tarafından süresi içerisinde istinafa cevap dilekçesi ibraz edildiği ve işbu dilekçede istinafa cevaplarının yanı sıra istinaf istemlerinin de belirtildiği, istinafa cevap süresi içerisinde ibraz edilen bu dilekçenin katılma yoluyla istinafa başvuru dilekçesi olarak kabul edilmesi gerektiği ancak istinaf harç ve giderlerinin yatırılmamış olduğu anlaşılmıştır.
Bu nedenle; mahkemece HMK’nın 344. maddesine göre bir haftalık kesin süre içinde eksik istinaf kanun yoluna başvuru harcı ile nispi karar ve ilam harcının yatırılması, aksi halde istinaf başvurusundan vazgeçmiş sayılacağına dair davalı vekiline muhtıra çıkarılmak, verilen kesin süre içinde harç tamamlanmaması halinde ise HMK 344. maddesi gereğince istinaf başvurusunun yapılmamış sayılmasına karar verilmesi ve bu kararın tebliği ile yasal süre beklenilmesi, süresinde istinaf harç ve giderlerinin yatırılması halinde ise, istinaf dilekçesinin davacı vekiline tebliği, her hâlükârda davacı vekilinin istinaf itirazları incelenmek üzere Dairemize gönderilmesi için dosyanın ilk derece mahkemesine GERİ ÇEVRİLMESİNE dosya üzerinde yapılan inceleme sonunda 20/04/2022 tarihinde oy birliği ile karar verildi.
…
Başkan
…
e-imzalıdır.
…
Üye
…
e-imzalıdır.
…
Üye
…
e-imzalıdır.
…
Katip
…
e-imzalıdır.
NOT: BU BELGE ELEKTRONİK İMZA İLE İMZALANMIŞ OLUP AYRICA ISLAK İMZA UYGULANMAYACAKTIR. “5070 Sayılı Yasanın 5. ve 22. maddeleri gereğince elektronik imza ile oluşturulan belgeler elle atılan ıslak imza ile aynı hukuki sonucu doğurur.”