Emsal Mahkeme Kararı Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi 2018/861 E. 2019/1258 K. 05.12.2019 T.

Görüntülediğiniz mahkeme kararı kesinleşmiş bir karardır.

T.C. BAKIRKÖY 1. ASLİYE TİCARET MAHKEMESİ

ESAS NO : 2018/861 Esas (Bİrleşen 2018/863 Esas İle Birlikte)
KARAR NO : 2019/1258

DAVA : Konkordato (Adi Konkordatodan Kaynaklanan (İİK 285 İla 308/h))
DAVA TARİHİ : 14/09/2018
KARAR TARİHİ : 05/12/2019
GEREKÇELİ KARARIN
YAZILDIĞI TARİH : 13/12/2019
Mahkememizde görülmekte olan Konkordato (Adi Konkordatodan Kaynaklanan (İİK 285 İla 308/h)) davasının yapılan açık yargılaması sonunda,
GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ:
Asıl dosyada davacı vekili dava dilekçesinde özetle; İİK m.287/1 çerçevesinde Konkordato başvurumuzun kabulüyle müvekkil şirket lehine derhal 3 aylık geçici mühlete, şirkete geçici bir konkordato komiseri atanmasına, ve şimdilik şirketin genel işleyişi için mahkemece takdir edilecek miktar üzerinden komiserin onayı olmaksızın para yatırma, para çekme işlemleri dahil her türlü işlemin şirket yetkililerince gerçekleştirilebilmesine, şirket mallarının muhafazası için gerekli tedbirler zımnında, şirket malvarlığının korunması amacı ile konkordato mühletinin sonuna kadar 6183 sayılı kanuna göre yapılan takipler de dahil olmak üzere şirkete karşı icra ve iflas yoluyla takip başlatılmasının engellenmesine (ödeme emri gönderilmemesine), işbu konkordato talebimizden önce şirkete karşı 6182 sayılı kanuna göre yapılan takipler de dahil olmak üzere başlatılmış bulunan tüm icra takiplerinin durdurulmasına, rehnin paraya çevrilmesi yoluyla takiplerde malların muhafaza altına alınması ve satış işlemlerinin durdurulmasına, ihtiyati tedbir ve ihtiyati haciz kararlarının uygulanmamasına, mühlet öncesi yapılmış müstakbel alacakların temliki sözleşmeleri kapsamında, mühlet içinde doğacak alacaklar için temlik işleminin hükümsüz sayılmasına ve mühlet içinde ödemelerin komiser denetiminde şirkete yapılmasına(İİK 294/6), şirketin keşide ettiği çeklere karşılıksız şerhi vurulmasının önlenmesine, alacaklı bankalardaki şirket hesaplarında mevcut blokajların kaldırılmasına, mühlet ve tedbir öncesinde gönderilen, müstakbel alacakların da haczini içeren haciz müzekkereleri ya da haciz ihbarnamelerinin mühlet içinde uygulanmamasına; mühlet kararından sonra hesaplara gelecek muhtemel paraların ve şirket lehine doğacak alacakların şirkete ödenmesine, geçici mühlet kararı ile birlikte, mühlet içinde alacaklılar tarafından yapılabilecek takas ve mahsup işlemlerinin engellenmesine, mühlet boyunca şirket tarafından 3.kişilere verilen teminat mektuplarının nakde dönüştürülmesinin engellenmesine, konkordato projesinin gerçekleştirilebilmesi için zorunluluk arz ettiğinden, şirket malları üzerindeki mevcut muhafaza işlemlerinin ve hacizlerin kaldırılarak malların müvekkil şirkete teslimine, aksi taktirde mevcut muhafaza işlemi yapılan hacizler baki kalmak kaydı ile muhafazaların kaldırılması ve malların müvekkil şirkete iadesine ihtiyati tedbir yoluyla, geçici mühletin sonunda ek süre talep etme hakkımız baki kalmak kaydıyla, şartların oluşması halinde kesin mühlet verilmesine, kesin mühlet sonunda şartların tamamlanması halinde konkordatonun tasdikine karar verilmesini talep ve dava etmiştir.
Birleşen dosyada davacı vekili dava dilekçesinde özetle; İİK m.287/1 çerçevesinde; konkordato başvurusunun kabulüyle müvekkil şirket lehine derhal 3 aylık geçici mühlete, şirkete geçici bir konkordato komiseri atanmasına, ve şimdilik şirketin genel işleyişi için sayın mahkemece takdir edilecek miktar üzerinden komiserin onayı olmaksızın para yatırma, para çekme işlemleri dahil her türlü işlemin şirket yetkililerince gerçekleştirilebilmesine, şirket mallarının muhafazası için gerekli tedbirler zımnında, şirket malvarlığının korunması amacı ile konkordato mühletinin sonuna kadar 6183 sayılı kanuna göre yapılan takipler de dahil olmak üzere şirkete karşı icra ve iflas yoluyla takip başlatılmasının engellenmesine (ödeme emri gönderilmemesine) , işbu konkordato talebimizden önce şirkete karşı 6182 sayılı kanuna göre yapılan takipler de dahil olmak üzere başlatılmış bulunan tüm icra takiplerinin durdurulmasına, rrehnin paraya çevrilmesi yoluyla takiplerde malların muhafaza altına alınması ve satış işlemlerinin durdurulmasına, ihtiyati tedbir ve ihtiyati haciz kararlarının uygulanmamasına, mühlet öncesi yapılmış müstakbel alacakların temliki sözleşmeleri kapsamında, mühlet içinde doğacak alacaklar için temlik işleminin hükümsüz sayılmasına ve mühlet içinde ödemelerin komiser denetiminde şirkete yapılmasına(İİK 294/6), şirketin keşide ettiği çeklere karşılıksız şerhi vurulmasının önlenmesine, alacaklı bankalardaki şirket hesaplarında mevcut blokajların kaldırılmasına, mühlet ve tedbir öncesinde gönderilen, müstakbel alacakların da haczini içeren haciz müzekkereleri ya da haciz ihbarnamelerinin mühlet içinde uygulanmamasına; mühlet kararından sonra hesaplara gelecek muhtemel paraların ve şirket lehine doğacak alacakların şirkete ödenmesine, geçici mühlet kararı ile birlikte, mühlet içinde alacaklılar tarafından yapılabilecek takas ve mahsup işlemlerinin engellenmesine, mühlet boyunca şirket tarafından 3.kişilere verilen teminat mektuplarının nakde dönüştürülmesinin engellenmesine, konkordato projesinin gerçekleştirilebilmesi için zorunluluk arz ettiğinden, şirket malları üzerindeki mevcut muhafaza işlemlerinin ve hacizlerin kaldırılarak malların müvekkil şirkete teslimine, bu talebimiz sayın mahkemece kabul görmediği takdir de; mevcut muhafaza işlemi yapılan hacizler baki kalmak kaydı ile muhafazaların kaldırılması ve malların müvekkil şirkete iadesine ihtiyati tedbir yoluyla, geçici mühletin sonunda ek süre talep etme hakkımız baki kalmak kaydıyla, şartların oluşması halinde kesin mühlet verilmesine, kesin mühlet sonunda şartların tamamlanması halinde konkordato’nun tasdikine karar verilmesini talep ve dava etmiştir.
DELİLLER VE GEREKÇE
Asıl ve Birleşen Dava, 7101 sayılı ile değişik İcra ve İflas Kanunun 285 ile devamı maddeleri uyarınca konkordato istemine ilişkindir.
14/02/2019 tarihli duruşmada mahkememizin …. Esas sayılı dosyasının yine mahkememizin işbu ….. Esas sayılı dosyası ile birleştirilmesine, yargılamanın ve konkordato işlemlerinin …. Esas sayılı dosyası üzerinden devam edilmesine, esasın bu şekilde kapatılmasına karar verilmiş, mahkememizin … Esas sayılı dosyası mahkememizin işbu dosyası içerisine alınmış ve yargılamaya her iki borçlu şirket yönünden devam olunmuştur.
Asıl ve birleşen davalarda; borçlu şirketler tarafından tensip tutanağında belirtilen konkordato gider avansının yatırıldığı, 19/09/2018 tarihinden başlamak üzere borçlu şirket hakkında 3 ay süre ile geçici mühlet kararı verildiği, geçici mühlet kararı ile birlikte borçlunun malvarlığının muhafazası için gerekli tedbirlerin alındığı, geçici konkordato komiser heyetinin görevlendirildiği ve geçici komiser heyetinin görevine başladığı, mahkememizce verilen geçici mühlet kararının Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nde ve Basın-İlan Kurumunun resmî ilân portalında ilân olunduğu, İİK’nın 288/2 nci maddesi uyarınca geçici mühletin maddede belirtilen kurum ve kuruluşlara bildirildiği, davacı vekili tarafından ibraz edilen 14/12/2018 tarihli dilekçe ile geçici mühletin 2 ay süre ile uzatılmasına karar verilmesinin talep edildiği, geçici konkordato komiseri raporları ve dosya kapsamındaki belgeler nazara alınarak İİK’nun 287/4 maddesi gereğince borçlu şirketlerin geçici mühlet süresinin uzatıldığı, geçici mühletin uzatılmasına ilişkin ilanın Türkiye Sicil Gazetesi ile Basın İlan Kurumu Portalında yapıldığı ve İİK’nun 288. Maddesi uyarınca gerekli yerlere bildirimlerin yapıldığı, borçlular tarafından dosyaya sunulan bilgi ve belgeler ile geçici komiser heyetinin raporu gözönüne alındığında konkordatonun başarıya ulaşmasının mümkün olduğu anlaşıldığından borçlulara İİK’nın 289/3 ncü fıkrasının birinci cümlesi uyarınca borçlu şirketler hakkında 18/02/2019 tarihinden itibaren bir yıl süre ile kesin mühlet verildiği , kesin mühletle ilgili ilanların da yapıldığı ve İİK’nun 288. Maddesi uyarınca gerekli yerlere bildirimlerin yapıldığı anlaşıldı.
Makine yüksek mühendisi ….. tarafından ibraz olunan 05/02/2019 tarihli raporda; …. İç ve Dış Pazarlama A.Ş.’ne ait 1 bölgedeki 12 adet mağazada bulunan araç, cihaz ve ekipmanların rayiç bedelinin 134.995 (yüz otuz dört bin dokuz yüz doksan beş) TL olduğu, …. Ayakkabı Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ne ait fabrikada bulunan makine, teçhizat ve araçların rayiç bedelinin 3.610.600 TL (Üç milyon altı yüz on bin altı yüz) TL olduğunun tespit edildiği anlaşılmıştır.
Deri Mühendisi … tarafından tanzim edilen 05/02/2019 havale tarihli raporlarda özetle; 25/01/2019 tarihinde …. Ayakkabı Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketine ait ….. Bölgesi … Mah. ….. Sitaesi … Blok Kat:…. No:…. …./… üretim tesisine gidildiği, ticari mallar ve diğer stoklar tespit edildiği, fotoğraflar alınmak üzere inceleme yapıldığı, stok tespiti sırasında çekilen fotoğraflar da sunulduğu, …. Ayakkabı Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ne ait ticari mallar ve diğer stokların tesiste bulunup bulunmadığı, miktaların tutup tutmadığı kontrol edilerek herhangi bir sorun olmadığı, şirketin piyasadan satın aldığı malzemeler ile kendi tesisinde ayakkabı ve deri ürünleri ürettiği, üretilen ürünlerini yurt dışına ve kendi mağaza zincirlerinde sattığının anlaşıldığı, şirketin üretim stoklarında bulunan ticari mallar ve diğer stoklar ile bu malların piyasa rayiç değerlerinin hesaplandığı anlaşılmıştır.
Konkordato komiser heyeti mali müşavir …., hukukçu …., Bağımsız Denetçi Yeminli Mali Müşavir …. tarafından tanzim edilen 23/05/2019 tarihli komiser heyeti raporunda; davacı şirketlerin; geçici mühlet, ek mühlet ve kesin mühlet zarfında tüm ödemelerini konkordato komiser heyetinin onayını alarak yaptığı, davacı …. Ayakkabı San. ve Tic. A.Ş.’nitı mali tablolarına bakıldığında 31.03.2019 tarihine kadar 1.310.181,56 TL tutarında net satış gerçekleştirdiği, davacı …. Ayakkabı San. ve Tic. A.Ş.’nde; 31.03.2019 tarihi itibariyle 55 kişinin çalıştığı, …. Ayakkabı San, ve Tic. A.Ş.’nin 31.03.2019 tarihi itibariyle – 1.024.864,85 TL tutarında zarar nıporladığı, söz konusu zararın üretim kapasitesindeki düşüklükten kaynaklandığı ve öz kaynakları bu tutarda olumsuz etkilediği, …. Ayakkabı San. ve Tic. A Ş. in; 31/05/2019 tarihi itibariyle kaydı değerler üzerinden öz Kaynaklarının (-) 3.261.741,86 Tl, negatif olduğu, …. Ayakkabı San, vc Tic. A.Ş.’nin hali hazırda faaliyetlerine kesintisiz olarak devam ettiğini. konkordato iyileştirme Projesinde 28.375.000,00 TL tutarında net satış gerçekleştirmesinin hedeflendiğini, bunun 1.310.181.56 TL’lik kısmının 2019/Mart ayı itibari ile gerçekleştiğini, dolayısıyla üretim ve satış faaliyetlerinde herhangi bir olumsuzluğun söz konusu olmadığı, …. Ayakkabı San. ve Tic A.Ş.’nin Mahkeme kesin mühlet kararında belirtilen hükme ve İİK’nun 299.maddesi hükmüne uygun olarak “Konkordato Komiser Heyeti Alacaklılara Atacaklarım Bildirmeye Davet“ ilanları yapılmış olup, yapılan ilanlar neticesinde Alacaklıların kayıt işleminin tamamlandığı, …. İç Dış Pazarlama A.Ş.’nde; 31.03.2019 tarihi itibariyle 122 kişinin çalıştığı, …. İç Dış Pazarlama A.Ş.’nin 31.03.2019 tarihi itibariyle – 6.865,485,73 TL fularında zarar raporladığı, söz konusu zararın AVM’lerde bulunan mağaza giderlerinin yüksekliğinden ve sezon değişiminin neden olduğu satış daralmasından kaynaklandığı ve öz Kaynakları bu tutarda olumsuz olarak etkilediği, …. İç Dış Pazarlama A.Ş.’nin 31.03.2019 larihi itibariyle kaydı değerler üzerinden öz kaynaklarının (-) 34.424.716.12 TL negatif olduğu, …. İç Dış Pazarlama A.Ş.’nin halihazırda faaliyetlerine kesintisiz olarak devam ettiğini, Konkordato İyileştirme Projesinde 78.000.000,00 Tl. tutarında net satış gerçekleştirmesinin hedeflendiğini, bunun 4.725.135,01 TL’lik kısmının 2019/Marl ayı itibari ile gerçekleştiğini, dolayısıyla satış faaliyetlerinde herhangi bir olumsuzluğun söz konusu olmadığı, …. İç Dış Pazarlama A.Ş.’nin mahkeme kesin mühlet kararında belirtilen hükme vc İİK’nun 299.maddesi hükmüne uygun olarak ” Konkordato Komiser Heyeti Alacaklılara Alacaklarını Bildirmeye Davet” ilanları yapıldığı, yapılan ilanlar neticesinde alacaklıların kayıt işleminin tamamlandığı, …. İç Dış Pazarlama A.Ş.’nin …., …, ……, …, …., …, …., ….., …., …, …., ……, …. satış mağazalarının ortalama aylık maliyetlerinin, satış hasılatlarının üzerinde gerçekleşmesinden dolayı yapılan hesaplamalar neticesinde ilgili mağazaların kapatılması halinde şirketin bir zarar unsurundan kurtulacağı, söz konusu mağazaların bulunduğu AVM yönetimi ile mutabakat sağlanarak ek bir maliyete katlanılmadan kira sözleşmelerinin Fesh edilmesi, ticari faaliyetlerinin devam etmesinin davacı şirketin Konkordato Projesine sürekli olarak olumsuz yönde etkilendireceği değerlendirildiğinden ve ilgili mağazaların bu şekilde kapatılmasının uygun olduğu kanaatine varılarak mağazaların kapatıldığı. şirketlerin finansal durumu irdelendiğinde nakit sağlama ihtiyaçlarının devam ettiği, bu konuda davacı şirketlere iyileştirme projelerinde öngörülen üretim vc satış faaliyetleri dışındaki nakit girişlerinin gerçekleşmesinin bir an önce sağlanması gerektiğinin yeniden ihtar edildiği hususlarının tespit edildiği bildirilmiştir.
Konkordato komiser heyeti mali müşavir …., hukukçu …, Bağımsız Denetçi Yeminli Mali Müşavir … tarafından tanzim edilen 19/08/2019 tarihli komiser heyeti raporunda; davacı şirketlerin geçici mühlet,ek mühlet ve kesin mühlet zarfında tüm ödemelerini konkordato komiser heyetinin onayını alarak yaptığı, davacı …. Ayakkabı San.ve Tic.A.Ş.’nin mali tabloları incelendiğinde 30/06/2019 tarihine kadar 2.270.315,35 TL tutarında net satış gerçekleştirdiği, davacı …. Ayakkabı San.ve Tic.A.Ş.’nde 30/06/2019 tarihi itibariyle (-) 2.185.684,19 TL tutarında zarar raporlandığının tespit edildiği, davacı …. Ayakkabı San.ve Tic.A.Ş.’nin 30/06/2019 tarihi itibariyle kaydi bilançosunda görülen (-) 4.422.561,20 TL’lik negatif öz varlık tutarı ile borca batık olduğu, davacı …. Ayakkabı San.ve Tic.A.Ş.’nin halihazırda faaliyetlerine kesintisiz olarak devma ettiği, konkordato iyileştirme projesinde 28.375.000,00 TL tutarında net satış gerçekleştirmesinin hedeflendiği, bunun 2.270.315,35 TL’lik kısmının 2019/Haziran ayı itibari ile gerçekleştiği, dolayısıyla üretim ve satış faaliyetlerinin yetersiz kaldığı ve büyük bir daralmanın söz konusu olduğu, davacı …. Ayakkabı San.ve Tic.A.Ş.’nin mahkemenin kesin mühlet kararına ve İİK.nun 299.maddesi hükmüne uygun olarak Basın İlan Kurumunun Resmi İlan Portalında ve TTSG’de “Konkordato Komiserliğinden Alacıklalıra Çağrı” ilanlarının yapıldığı, ayrıca bilinen alacaklılara çağrı mektuplarının gönderildiği, yapılan ilanlar neticesinde alacaklıların kayıt işlemlerinin tamamlanarak ilk on beş günlük süre zarfında yapılan alacak bildirimlerine ilişkin kayıtların karşılaştırma işlemlerinin heyetçe başlatıldığı, davacı …. İç ve Dış Pazarlama A.Ş.’nin mali tabloları incelendiğinde 30/06/2019 tarihine kadar 10.148.636,97 TL tutarında net satış gerçekleştirdiği, davacı …. İç ve Dış Pazarlama A.Ş.’nde 30/06/2019 tarihi itibariyle 87 kişinin çalıştığı, davacı …. İç ve Dış Pazarlama A.Ş.’nin 30/06/2019 tarihi itibariyley (-) 10.013.766,64 TL tutarında zarar raporladığının tespit edildiği, davacı …. İç ve Dış Pazarlama A.Ş.’nin 30/06/2019 tarihi itibariyle kaydi bilançosunda görülen (-) 37.573.089,53 TL’lik negatif özvarlık tutarı ile borca batık olduğu, davacı …. İç ve Dış Pazarlama A.Ş.’nin halihazırda faaliyetlerine kesintisiz olarak devam ettiği, konkordato iyileştirme projesinde 78.000.000,00 TL tutarında net satış gerçekleştirmesinin hedeflendiği, bunun 10.148.636,97 TL’lik kısmının 2019/Haziran ayı itibari ile gerçekleştiği, dolayısıyla üretim ve satış faaliyetlerinin yetersiz kaldığı ve büyük bir daralmanın söz konusu olduğu, davacı …. İç ve Dış Pazarlama A.Ş.’nin mahkemenin kesin mühlet kararına ve İİK.nun 299.maddesi hükmüne uygun olarak Basın İlan Kurumu’nun Resmi İlan Portalı’nda ve TTSG’de “Konkordato Komiserliğinden Alacıklılara Çağrı” ilanlarının yapıldığı, ayrıca bilinen alacaklılara çağrı mektuplarının gönderildiği, yapılan ilanlar neticesinde alacaklıların kayıt işlemlerinin tamamlanarak ilk on beş günlük süre zarfında yapılan alacak bildirimlerine ilişkin kayıtların karşılaştırma işlemlerinin heyetçe başlatıldığı, davacı …. İç ve Dış Pazarlama A.Ş.’nin …., …., ….., ….., …, ….., …., …., ……, ….., …., …., …. satış mağazalarının ortalama aylık maliyetlerinin, satış hasılatlarının üzerinde gerçekleşmesinden dolayı yapılan hesaplamalar neticesinde ilgili mağazaların kapatılması halinde şirketin bir zarar unsurundan kurtulacağı, söz konusu mağazaların bulunduğu AVM yönetimi ile mutabakat sağlanarak ek bir maliyete katlanılmadan kira sözleşmelerinin fesh edilmesi, ticari faaliyetlerinin devam etmesinin davacı şirketin Konkordato Projesine sürekli olarak olumsuz yönde etkilendireceği değerlendirildiğinden ve ilgili mağazaların bu şekilde kapatılmasının uygun olduğu kanaatine varılarak mağazaların kapatıldığı, şirketlerin konkordato iyileştirme ön projesinde hedefledikleri hasılat ve gelir tablosu projeksiyonunda öngörülen üretim ve satış potansiyelini yakalayabilmelerinin sektördeki sipariş alma, üretim ve satışlardaki büyük daralma göz önünde bulundurulduğunda mümkün görünmediği, buna göre şirketlerin konkordato iyileştirme projelerinde öngörülen ve sektör olumsuzluklarından yoğun olarak etkilenen üretim ve satış dışındaki nakit girişi imkanlarını daha fazla zaman yitirmeden sağlamalarının elzem olduğu, bu cümleden olmak üzere şirketlerin ortaklarından 2019 yılı sonuna kadar öngördükleri nakit girişini bir an önce gerçekleştirmelerinin büyük bir önem arz ettiği, konkordato heyeti olarak bu değerlendirmenin şirketlerde yaptıkları rutin inceleme ve şirket yetkilileri ile görüşmelerde sürekli olarak dile getirildiği bildirilmiştir.
Konkordato komiser heyeti mali müşavir …, hukukçu …, Bağımsız Denetçi Yeminli Mali Müşavir … tarafından tanzim edilen 27/11/2019 tarihli komiser heyeti raporunda; davacı şirketlerin; Geçici Mühlet, Ek Mühlet ve Kesin Mühlet zarfında tüm Ödemelerini Konkordato Komiser Heyetinin onayını alarak yaptığı, davacı …. Ayakkabı San. ve Tic. A.Ş.’nin mali tabloları incelendiğinde; 30.09.2019 tarihine kadar 2.402.559,81 TL tutarında net satış gerçekleştirdiği, davacı …. Ayakkabı San. ve Tic. A.Ş’nde; 30.09.2019 tarihi itibariyle 34 kişinin çalıştığı, davacı …. Ayakkabı San. ve Tic. A.Ş’nin; 30.09.2019 tarihi itibariyle (-) 3.172.635,37 TL tutarında zarar raporladığının tespit edildiği, davacı …. Ayakkabı San. ve Tic. A.Ş’nin; 30.09.2019 tarihi itibariyle Kaydi Bilançosunda görülen (-) 5.409.512,38 TL’lik Negatif Öz Varlık tutarı ile borca batık olduğu, davacı …. Ayakkabı San. ve Tic. A.Ş.’nin; hali hazırda faaliyetlerine kesintisiz olarak devam ettiği, Konkordato İyileştirme Projesinde 25.375.900,00 TL tutarında Net Satış gerçekleştirmesinin hedeflendiği, bunun 2.402.559,81 TL’lik kısmının 2019/Eylül ayı itibari ile gerçekleştiği, dolayısıyla üretim ve satış faaliyetlerinin yetersiz kaldığı ve büyük bir daralmanın söz konusu olduğu, davacı …. Ayakkabı San. ve Tic, A.Ş’nin; mahkemenin Kesin Mühlet Kararma ve İİk.nun 299. maddesi hükmüne uygun olarak Basuı İlan Kurumunun Resmi İlan Portalında ve Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nde ‘^Konkordato Komiserliğinden Alacaklılara Çağrı’’ ilanları yapılmış, ayrıca bilinen alacaklılara çağrı mektupları gönderilmiş olup, yapılan ilanlar neticesinde alacaklıların kayıt işlemlerinin tamamlanarak, ilk on beş günlük süre zarfında yapılan alacak bildirimlerine ilişkin kayıtların karşılaştırma işlemlerinin tamamlandığı, ve İİK m. 302 fıkra Vl’daki düzenlemeye göre, “çekişmeli veya geciktirici koşula bağlı yahut belirli olmayan bir vadeye tabi alacakların hesaba katılıp katılmamasına ve ne oranda katılacağına mahkeme karar verir. Şu kadar ki bu İddialar hakkında ileride Mahkemece verilecek hükümler saklıdır” ifadesi yer almaktadır. Bu hükme göre, Mahkemenin anılan hiiküm çerçevesinde karar verebilmesi için gerekli müracaatı yapmaları hususunun çekişmeli alacaklılara ihtar edildiği, davacı …. Ayakkabı San. ve Tic. A.Ş.’nin; alacak kayıt dilekçesi ve ekleri incelenmek üzere davacı şirkete ibraz edilerek, İİK, m.300 uyarınca, alacak kaydı hakkında beyanı sorularak tutanağa bağlandığı, davacı …. İç Dış Pazarlama A.Ş.’nin mali tabloları incelendiğinde; 30.09.2019 tarihine kadar 11.983.826,48 TL tutarında net satış gerçekleştirdiği, davacı …. İç Dış Pazarlama A.Ş.’nde; 30.09.2019 tarihi itibariyle 53 kişinin çalıştığı, davacı …. İç Dış Pazarlama A.Ş.’nin; 30/09/2019 tarihi itibariyle (-) 10.355.060,27 TL tutarında zarar aporladığının tespit edildiği, davacı …. İç Dış Pazarlama A.Ş.’nin; 30.09.2019 tarihî itibariyle Kaydi Bilançosunda görülen (-) 37.914.383,16 TL’Iik Negatif Öz Varlık tutarı ile Borca Batık olduğu, davacı …. İç Dış Pazarlama A.Ş’nin; hali hazırda faaliyetlerine kesintisiz olarak devam ettiği, Konkordato İyileştirme Projesinde 78.000.000,00 TL tutarında Net Satış gerçekleştirmesinin hedeflendiği, bunun 11.983,826,48 TL’lik kısmının 2019/Eylül ayı itibari ile gerçekleştiği, dolayısıyla üretim ve satış faaliyetlerinin yetersiz kaldığı ve büyük bir daralmanın söz konusu olduğu, davacı …. İç Dış Pazarlama A.Ş.’nin; mahkemenin Kesin Mühlet Kararına ve İİK’nun 299. maddesi hükmüne uygun olarak Basın İlan Kurumunun Resmi İlan Portalfnda ve Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde “Konkordato Komiserliğinden Alacaklılara Çağrı” ilanlan yapılmış, ayrıca bilinen alacaklılara çağrı mektupları gönderilmiş olup, yapılan ilanlar neticesinde alacaklıların kayıt işlemlerinin tamamlanarak, ilk on beş günlük süre zarfında yapılan alacak bildirimlerine ilişkin kayıtların karşılaştırma işlemlerinin heyetçe tamamlandığı, ve İİK m, 302 fıkra Vl’dakı düzenlemeye göre, “çekişmeli veya geciktirici koşula bağlı yahut belirli olmayan bir vadeye tabi alacakların hesaba katılıp katılmamasına ve ne oranda katılacağına mahkeme karar verir. Şu kadar ki bu iddialar hakkında ileride Mahkemece verilecek hükümler saklıdır” ifadesi yer aldığı, bu hükme göre, Mahkemenin anılan hüküm çerçevesinde karar verebilmesi için gerekli müracaatı yapmaları hususunun çekişmeli alacaklılara ihtar edildiği, davacı …. İç Dış Pazarlama A Ş.’in; Alacak kayıt dilekçesi ve ekleri incelenmek üzere davacı şirkete ibraz edilerek, İİK. m.300 uyarınca, alacak kaydı hakkında beyanı sorularak tutanağa bağlandığı, davacı …. iç Dış Pazarlama A,Ş.’nin; 30671 sayılı Konkordato Komiserliği ve Alacaklılar Kuruluna Dair Yönetmelik’in IX.’uncu maddesi uyarınca komiserin, görevi kapsamında ihtiyaç duyduğu bilgi ve belgeleri, özel ve kamu kurum ve kuruluşları ile ilgililerden talep edebilme, doğrudan yazışma yapabilme ve iletişim kurabilme yetkisine istinaden rehinsiz alacaklı bankalardan nezdindeki borç miktarının tespit edilebilmesi amacıyla (Alacak bildiriminde bulunulan bankaların hesaplamaya esas belgelerin eksik olması nedeni ile) ayrıntılı hesap özetlerinin gönderilmesi için ilgili yazıların gönderildiği sağlanarak ek bir maliyete katlanılmadan kira sözleşmelerinin fesh edilmesi, ticari faaliyetlerinin devam etmesinin davacı şirketin Konkordato Projesine sürekli olarak olumsuz yönde etkilendireceği değerlendirildiğinden ve ilgili mağazaların bu şekilde kapatılmasının uygun olduğu kanaatine varılarak mağazaların kapatıldığı, şirketlerin Konkordato İyileştirme ön projesinde hedefledikleri Hasılat ve Gelir Tablosu Projeksiyonunda öngörülen üretim ve satış potansiyelini yakalayabilmelerinin, sektördeki sipariş alma» üretim ve satışlardaki büyük daralma göz önünde bulundurulduğunda mümkün görünmediği, buna göre şirketlerin konkordato iyileştirme projelerinde öngörülen ve sektör olumsuzluklarından yoğun olarak etkilenen üretim ve satış dışındaki nakit girişi imkanlarını daha fazla zaman yitirmeden sağlamalarının elzem olduğu, bu cümleden olmak üzere şirketlerin ortaklarından 2019 yılı sonuna kadar öngördükleri nakit girişini bir an önce gerçekleştirmelerinin büyük bir önem arz ettiği, konkordato heyeti olarak bu değerlendirmelerin, şirketlerde yaptığımız rutin inceleme ve şirket yetkilileri ile görüşmelerde de sürekli olarak dile getirildiği ve bu konudaki kesin görüşlerinsunulan toplantı tutanaklarında da kayıt altına alındığı husustan tespit edilmiştir.
Konkordato komiser heyeti mali müşavir …, hukukçu …, Bağımsız Denetçi Yeminli Mali Müşavir …. tarafından tanzim edilen 03/12/2019 tarihli komiser heyeti raporunda;davacı …. Ayakkabı San. Ve Ticaret A.Ş.’nin 30/09/2019 tarihi itibariyle (-) 3.172.635,37 TL tutarında zarar raporladığının tespit edildiği, davacı …. Ayakkabı San. Ve Ticaret A.Ş.’nin 30/09/2019 tarihi itibariyle kaydi bilançosunda görülen (-) 5.409.512,38 TL’lik negatif öz varlık tutarı ile borca batık olduğu, davacı …. Ayakkabı San. Ve Ticaret A.Ş.’nin ibraz ettiği mali tablolar, mizanlar, defter kayıtları, mübrez belgeler ve teknik tespitlere esas ibraz edilen tüm belgeler kapsamında tanzim olunan rayiç bilanço arz edildiği, davacı şirketin öz kaynaklarının 30/09/2019 tarihi itibariyle TTK376/3.maddesinde tanımlanan aktiflerin satış fiyatına esasına göre değerleme yapıldığında -962.630,31TL tutarında negatif olduğu, TTK 376/3.maddesi çerçevesinde borca batık durumda olduğu, öte yandan davacı şirketin marka değerlemesinin rayiç bedeli, ilgili bilirkişi tarafından 64.831.137,56 TL olarak tespit edildiği, şirketin söz konusu bu marka değeri de dikkate alındığında öz kaynak tutarı (-962.630,31+64.831.137,56=) 63.868.507,25 TL pozitife ulaşarak borca batık olmadığı, davacı …. İç ve Dış Pazarlama A.Ş.nin 30/09/2019 tarihi itibariyle (-) 10.355.060,27 TL tutarında zarar raporladığının tespit edildiği, davacı …. İç ve Dış Pazarlama A.Ş.nin 30/09/2019 tarihi itibariyle kaydi bilançosunda görülen (-) 37.914.383,16 TL’lik negatif öz varlık tutarı ile borca batık olduğu, davacı …. İç ve Dış Pazarlama A.Ş.nin ibraz ettiği mali tablolar, mizanlar, defter kayıtları, mübrez belgeler ve teknik tespitlere esas ibraz edilen tüm belgeler kapsamında tanzim olunan rayiç bilanço arz edildiği, davacı şirketin öz kaynaklarının 30/09/2019 tarihi itibariyle TTK 376/3.maddesinde tanımlanan aktiflerin satış fiyatı esasına göre değerleme yapıldığında -29.801.303,77 TL tutarında negatif olduğu ve TTK 376/3.maddesi çerçevesinde borca batık olduğu tespit edilmiştir.
İİK. madde 287 ‘Konkordato talebi üzerine mahkeme, 286 ncı maddede belirtilen belgelerin eksiksiz olarak mevcut olduğunu tespit ettiğinde derhâl geçici mühlet kararı verir ve 297 nci maddenin ikinci fıkrasındaki hâller de dahil olmak üzere, borçlunun malvarlığının muhafazası için gerekli gördüğü bütün tedbirleri alır.
Konkordato işlemlerinin başlatılması alacaklılardan biri tarafından talep edilmişse, borçlunun 286 ncı maddede belirtilen belgeleri ve kayıtları mahkemenin vereceği makul süre içinde ve eksiksiz olarak sunması hâlinde geçici mühlet kararı verilir. Bu durumda anılan belge ve kayıtların hazırlanması için gerekli masraf alacaklı tarafından karşılanır. Belge ve kayıtların süresinde ve eksiksiz olarak sunulmaması hâlinde geçici mühlet kararı verilmez ve alacaklının yaptığı konkordato talebinin de reddine karar verilir.
Mahkeme, geçici mühlet kararıyla birlikte konkordatonun başarıya ulaşmasının mümkün olup olmadığının yakından incelenmesi amacıyla bir geçici konkordato komiseri görevlendirir. Alacaklı sayısı ve alacak miktarı dikkate alınarak gerektiğinde üç komiser de görevlendirilebilir. 290 ıncı madde bu konuda kıyasen uygulanır.
Geçici mühlet üç aydır. Mahkeme bu üç aylık süre dolmadan borçlunun veya geçici komiserin yapacağı talep üzerine geçici mühleti en fazla iki ay daha uzatabilir, uzatmayı borçlu talep etmişse geçici komiserin de görüşü alınır. Geçici mühletin toplam süresi beş ayı geçemez.
291 inci ve 292 nci maddeler, geçici mühlet hakkında kıyasen uygulanır. Geçici mühlet talebinin kabulü, geçici komiser görevlendirilmesi, geçici mühletin uzatılması ve tedbirlere ilişkin kararlara karşı kanun yoluna başvurulamaz. ‘ hükmü ile 291 inci ve 292 nci maddelerin geçici mühlet hakkında kıyasen uygulanacağı düzenlenmiştir.
İİK. MADDE 292 ‘İflâsa tabi borçlu bakımından, kesin mühletin verilmesinden sonra aşağıdaki durumların gerçekleşmesi hâlinde komiserin yazılı raporu üzerine mahkeme kesin mühleti kaldırarak konkordato talebinin reddine ve borçlunun iflâsına resen karar verir:
a) Borçlunun malvarlığının korunması için iflâsın açılması gerekiyorsa.
b) Konkordatonun başarıya ulaşamayacağı anlaşılıyorsa.
c) Borçlu, 297 nci maddeye aykırı davranır veya komiserin talimatlarına uymazsa.
d) Borca batık olduğu anlaşılan bir sermaye şirketi veya kooperatif, konkordato talebinden feragat ederse.
İflâsa tabi olmayan borçlu bakımından ise birinci fıkranın (b) ve (c) bentlerindeki hâllerin kesin mühletin verilmesinden sonra gerçekleşmesi durumunda, komiserin yazılı raporu üzerine mahkeme kesin mühleti kaldırarak konkordato talebinin reddine re’sen karar verir.
Mahkeme, bu madde uyarınca karar vermeden önce borçlu ve varsa konkordato talep eden alacaklı ve alacaklılar kurulunu duruşmaya davet eder; diğer alacaklıları ise gerekli görürse davet eder. ‘ hükmüyle konkordatonun başarıya ulaşamayacağı anlaşılıyorsa iflasa tabi borçluların resen iflasına karar verilmesi gerektiğini düzenlenmiştir.
Dava, adi konkordato istemli olarak açılmış olup, İİK’nun 285.maddesine göre borçlarını vadesi geldiği halde ödeyemeyen veya vadesinde ödeyememe tehlikesi altında bulunan herhangi bir borçlu, vade verilmek suretiyle veya tenzilat yapılmak suretiyle borçlarını ödeyebilmek veya muhtemel bir iflastan kurtulmak için konkordato talep edebilir.
Dava, adi konkordato istemli olarak açılmış olup İİK’nun 287.maddesinde borçlunun iyileşmesi ve konkordatonun tasdiki ihtimali “konkordatonun başarı şansı” olarak nitelendirilmiştir.
Mahkemenin kesin mühlet kararını verebilmesi için konkordatonun başarıya ulaşmasının mümkün olması gerekmektedir.
İİK’nun 289/1 maddesinde mahkemenin kesin mühlet hakkındaki kararını geçici mühlet içinde vereceği düzenlenmiştir.
İİK’nun 288/1 maddesinde geçici mühletin kesin mühletin sonuçlarını doğuracağı, İİK’nun 292.maddesinde ise iflasa tabi borçlu bakımından kesin mühletin verilmesinden sonra gerçekleşecek durumlarda mahkemenin kesin mühleti kaldırarak konkordato talebinin reddine ve borçlunun iflasına resen karar vereceği düzenlenmiştir. Konkordatonun başarıya ulaşamayacağının anlaşılması hali aynı maddenin b bendinde hüküm altına alınmıştır. Yani, konkordatonun başarıya ulaşmayacağının anlaşılması kesin mühletin kaldırılmasını gerektiren hallerdendir. “Mühlet içinde, iyileşmenin ya da alacaklıların konkordatoyu kabulünün mümkün olmayacağının anlaşılması ya da konkordatoyu tasdik etmeyeceğinin açık olması, tasdik şartlarının mevcut olmadığının önceden anlaşılması halinde de konkordato mühleti kaldırılarak talep reddedilecek ve şartlar yerine gelmişse borçlunun iflasına karar verilebilecektir.
Yukarıda yapılan açıklamalar çerçevesinde somut olay değerlendirildiğinde;
Borçlu şirketlerin kesin mühlet alabilmesi, mali durumlarını iyileştirebileceklerinin veya konkordatonun tasdik edileceğinin inandırıcı şekilde ispat edilmesine bağlıdır. Dosya kapsamı, sunulan mali tablolar ve geçici komiser raporları birlikte somut olarak değerlendirildiğinde ve her iki şirketin de geçici mühlet süresi içinde konkordato projesini başarıya ulaştırmaya yönelik bir çabalarının olmadığı nakit girişleriyle ilgili taahhütlerin yerine getirilmediği hususları da da dikkate alındığında her iki şirket bakımından da konkordatonun başarıya ulaşması ihtimalinin bulunduğunun inandırıcı şekilde ispatlanamadığı sürecin devam ettirilmesinin davacı ya da alacaklıların menfaatine olmayacağı anlaşılmıştır. Davacıların öngörülen dönem kârlarını elde edemeyecekleri de tespit edilmiş olup, özellikle birleşen şirket yönünden borca batıklık durumlarında bir değişiklik olmadığı da dikkate alındığında, konkordatonun başarıya ulaşmasını beklemek gerçekçi değildir.
Açıklanan tüm bu nedenlerle ,
…. İç ve Dış Pazarlama Anonim Şirketi Yönünden İİK’nun 288/1 maddesinde geçici mühletin kesin mühletin sonuçlarını doğuracağı, İİK 292.maddede ise konkordatonun başarıya ulaşmayacağının anlaşılması halinde konkordato talebinin reddi ile borca batıklığı nedeniyle borca batıklığı nedeniyle de iflasına karar verileceği düzenlenmiş olup, bu davacı şirket bakımından gelen raporlar dikkate alınarak sunulan mali tablolar ve geçici komiser raporları birlikte somut olarak değerlendirildiğinde davacı şirketin de geçici mühlet süresi içinde konkordato projesini başarıya ulaştırmaya yönelik bir çabalarının olmadığı da dikkate alındığında, davacı şirketin de konkordatonun başarıya ulaşması ihtimalinin bulunduğunun inandırıcı şekilde ispatlanamadığı, sürecin devam ettirilmesinin davacı ya da alacaklıların menfaatine olmayacağı anlaşılmıştır. Konkordato İyileştirme Projesinde 78.000.000,00 TL tutarında Net Satış gerçekleştirmesinin hedeflendiği, bunun 11.983,826,48 TL’lik kısmının 2019/Eylül ayı itibari ile gerçekleştiği, dolayısıyla üretim ve satış faaliyetlerinin yetersiz kaldığı ve büyük bir daralmanın söz konusu olduğu, davacının öngörülen dönem kârlarını elde edemeyecekleri de tespit edilmiş olup, ayrıca şirketlerin ortaklarından 2019 yılı sonuna kadar öngördükleri nakit girişini bir an önce gerçekleştirmelerinin büyük bir önem arz etmesine rağmen geçen uzun süreye rağmen bunu yerine getirmedikleri bir kısım mağazalar yönünden kira borçlarının ödenmediği gibi işçi ücretlerinin Nisan 2019’dan beri ödenmediği ve hedeflenen kardan ziyade zararla dönem sonunu kapattığı şirketin nakit sıkıntısı nedeniyle piyasadan mal tedarik dahi edemediği nakit sıkıntısı içinde olduğu bunu mevcut üretim ve zararla karşılamasının mümkün olmadığı şirketin satışını yapabileceği malvarlığının olmadığı bu zamana kadar da sermaye artışının da yapılmadığı hususları birlikte değerlendirildiğinde geçen uzun süreye rağmen şirkete getirilmesi gereken nakit girişinin sağlanmadığı karlılık durumun olmayıp tam tersi zararla kapattığı işletme gideri ve işçi alacaklarının dahi ödenmediği devlete olan borçların sürekli yükseldiği komiser raporuyla da sabit olup sürecin alacaklılar aleyhine geliştiği ve bir anlamda bu aşamada borçlunun malvarlığının korunması için iflâsın açılması gerektiği de dikkate alınmış olup bir durumda konkordatonun başarıya ulaşmasını beklemek gerçekçi bulunmadığından konkordato talebinin reddine karar vermek gerekmiş ve rayiç değer bilançosuna göre birleşen dosyada davacı şirketin borca batık olduğu geçici komiserler kurulu raporu ile sabit olmakla İcra ve İflas Kanunu’nun 292/1-b maddesi gereğince asıl dava yönünden; İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğünün …. nosunda kayıtlı davacı şirket …. Ayakkabı Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin konkordato talebinin reddine, Birleşen Bakırköy …. Asliye Ticaret Mahkemesinin …… Esas sayılı dosyası yönünden; İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğünün ….. nosunda kayıtlı davacı şirket …. İç ve Dış Pazarlama Anonim Şirketi’nin konkordato talebinin reddi ile borca batık olması sebebiyle iflasına, iflasın 05/12/2019 günü saat:10:28 itibariyle açılmasına, iflas avansının ve gider avansının karar kesinleştiğinde iflas müdürlüğüne aktarılmasına, iflas ile ilgili olarak Bakırköy Nöbetçi iflas Müdürlüğüne müzekkere yazılmasına, iflas ile ilgili olarak İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğüne bildirimde bulunulmasına, iflasın iflas Müdürlüğü tarafından İİK.nun 166.maddesinde yazılı usullere göre ilanına, komiser heyetinin görevine son verilmesine, geçici komiser olarak görevlendirilen komiserlerin bugün itibariyle görevlerinin sona erdiğinin İstanbul Bilirkişilik Bölge Kurulu’na bildirilmesine, hüküm ile birlikte mahkememiz tarafından verilen tüm tedbirlerin kaldırılmasına, geçici mühletin kaldırıldığı hususunun Ticaret Sicil Gazetesinde ve Basın İlan Kurulu İlan Portalında ilan edilmesine, karar verilerek aşağıda yazılı olduğu biçimde hüküm kurulmuştur.
Davacı …. Ayakkabı Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi yönünden ise İİK’nun 288/1 maddesinde geçici mühletin kesin mühletin sonuçlarını doğuracağı, İİK 292.maddede ise konkordatonun başarıya ulaşmayacağının anlaşılması halinde konkordato talebinin reddine karar verileceği düzenlenmiş olup,
İİK’nun 287.maddesinde borçlunun iyileşmesi ve konkordatonun tasdiki ihtimali “konkordatonun başarı şansı” olarak nitelendirilmiş olup,Yukarıda yapılan açıklamalar çerçevesinde somut olay değerlendirildiğinde;
İİK 289. maddesinde, konkordatonun başarıya ulaşmasının mümkün olduğunun anlaşılması halinde borçluya 1 yıllık kesin mühlet verileceği düzenlenmiştir. Borçlunun iyileşmesi ve konkordatonun tasdiki ihtimali “konkordatonun başarı şansı” kavramı altında ifade edilmiştir. Başarı olasılığı kavramından anlaşılan husus, konkordato projesinin gerçekleşme şansına sahip görülmesidir. Bu sonuca, borçlunun durumu, malvarlığı gelirleri ve taahhütlerini yerine getirmesine engel olan nedenler gözetilerek, objektif verilere göre konkordato başarı olasılığı yargıç tarafından belirlenecektir. (Konkordato ve Yeniden Yapılanma Hukuku -Av.Sümer Altay, sayfa 112, 1. Cilt).
Davacının sunduğu ön projede, şirketin borçlarını ödeyebilmek için satışın ve karlılığın yeterli düzeyde olmadığı anlaşılmıştır. Davacı şirket ön proje de sermaye artışı ya da şirket ortaklarının kişisel mallarını paraya çevirerek şirkete getirmeleri gibi şirkete nakit para girişini sağlayacak imkanlara başvurulmamıştır.
Konkordato talebi, sadece zaman kazanmaya yönelik bir talep olmayıp, sürekli ve kalıcı bir iyileşme olasılığını konkordato projesi yardımıyla inanılır kılmalıdır. Bu sebeple ön proje sadece dilek ve temenniler içeren soyut bir belge olarak anlaşılmamalı, mahkeme tarafından kesin mühlet verilebilmesi için ön projenin nasıl başarılı olacağı açıklanmalıdır. (İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 17. Hukuk Dairesi Dosya No : 2019/2251 Esas Karar No : 2019/2002)
Sonuç olarak, …. Ayakkabı San. ve Tic. A.Ş.’nin mali tabloları incelendiğinde; 30.09.2019 tarihine kadar 2.402.559,81 TL tutarında net satış gerçekleştirdiği, davacı …. Ayakkabı San. ve Tic. A.Ş’nde; 30.09.2019 tarihi itibariyle 34 kişinin çalıştığı, davacı …. Ayakkabı San. ve Tic. A.Ş’nin; 30.09.2019 tarihi itibariyle (-) 3.172.635,37 TL tutarında zarar raporladığının tespit edildiği ve Konkordato İyileştirme ön projesinde hedefledikleri Hasılat ve Gelir Tablosu Projeksiyonunda öngörülen üretim ve satış potansiyelini yakalayabilmelerinin, sektördeki sipariş alma üretim ve satışlardaki büyük daralma göz önünde bulundurulduğunda mümkün görünmediği, buna göre şirketlerin konkordato iyileştirme projelerinde öngörülen ve sektör olumsuzluklarından yoğun olarak etkilenen üretim ve satış dışındaki nakit girişi imkanlarını daha fazla zaman yitirmeden sağlamalarının elzem olduğu ancak şirketlerin ortaklarından 2019 yılı sonuna kadar öngördükleri nakit girişini gerçekleştirmedikleri bir kısım mağazalar yönünden kira borçlarının ödenmediği ve kira sözleşmelerinin fesih edildiği, işçi ücretlerinin Nisan 2019’dan beri ödenmediği ve hedeflenen kardan ziyade zararla dönem sonunu kapattığı ,hammadde stoklarını hızla tükettiği , nakit sıkıntısı içinde olduğu bunu mevcut üretim ve zararla karşılamasının mümkün olmadığı şirketin satışını yapabileceği malvarlığının olmadığı bu zamana kadar da sermaye artışının da yapılmadığı hususları birlikte değerlendirildiğinde geçen uzun süreye rağmen şirkete getirilmesi gereken nakit girişinin sağlanmadığı karlılık durumun olmayıp tam tersi zararla kapattığı işletme gideri ve işçi alacaklarının dahi ödenmediği devlete olan borçların sürekli yükseldiği komiser raporuyla da sabit olup mali açıdan şirketin durumunda önemli bir iyileşmenin olmadığı ve ayrıca şirketin özellikle zarar durumunun devam ettiği hususları dikkate alındığında; rapor tarihi itibariyle projedeki tekliflerin gerçekleşme ihtimali yönünde gerçekçi somut teklifler sunulmadığı gibi alındığında bu zaman kadarki süreçte bu hususta herhangi bir somut verinin sunulmadığı dikkate alındığında sürecin alacaklılar zararına işlememesi bakımından bu şartlar altında davacı şirketin mahkemeye sunmuş olduğu Konkordato Ön Projesi’nin haşarıya ulaşmasının mümkün olmadığı kanaatine varılmış ve rayiç değerlere göre de borca batık durumda bulunmadığı dikkate alınarak konkordato talep eden ….. nosunda kayıtlı davacı şirket …. Ayakkabı Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi”nin konkordato talebinin reddine karar vermek gerekmiştir.
HÜKÜM:Yukarıda açıklanan nedenlerle;
A)ASIL DAVA YÖNÜNDEN;
A-1-)İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğünün …. nosunda kayıtlı davacı şirket …. AYAKKABI SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ”nin KONKORDATO TALEBİNİN REDDİNE,
B) BİRLEŞEN BAKIRKÖY … ASLİYE TİCARET MAHKEMESİNİN … ESAS SAYILI DOSYASI YÖNÜNDEN;
B-1-)İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğünün … nosunda kayıtlı davacı şirket …. İÇ VE DIŞ PAZARLAMA ANONİM ŞİRKETİ’nin KONKORDATO TALEBİNİN REDDİ İLE BORCA BATIK OLMASI SEBEBİYLE İFLASINA,
B-2-)-İflasın 05/12/2019 günü saat:10:28 itibariyle açılmasına,
B-3-)İflas avansının ve gider avansının karar kesinleştiğinde iflas müdürlüğüne AKTARILMASINA,
B-4-)İflas ile ilgili olarak Bakırköy Nöbetçi iflas Müdürlüğüne müzekkere YAZILMASINA,
B-5-)İflas ile ilgili olarak İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğüne bildirimde BULUNULMASINA,
B-6-)İflasın iflas Müdürlüğü tarafından İİK.nun 166.maddesinde yazılı usullere göre İLANINA,
B-7-)Komiser heyetinin görevine son verilmesine, geçici komiser olarak görevlendirilen komiserlerin bugün itibariyle görevlerinin sona erdiğinin İstanbul Bilirkişilik Bölge Kurulu’na BİLDİRİLMESİNE,
B-8-)Hüküm ile birlikte mahkememiz tarafından verilen tüm tedbirlerin kaldırılmasına,
B-9-)Geçici mühletin kaldırıldığı hususunun Ticaret Sicil Gazetesinde ve Basın İlan Kurulu İlan Portalında İLAN EDİLMESİNE,
HARÇ VE YARGILAMA GİDERLERİ
1-Harçlar tarifesi uyarınca alınması gereken 88,80 TL maktu karar ve ilam harcının davacılar tarafından yatırılan 71,80 TL peşin harçtan mahsubu ile bakiye 17,00 TL harcın davacılardan tahsili ile hazineye gelir kaydına,

2-Harçlar Tarifesi uyarınca alınması gereken 44,40 TL maktu karar ve ilam harcının müdahale talep edenler/müdahiller …., ….., Tasfiye Haline …… Ayakkabı ve Ayakkabı Malz.Teks.İnş. Otom. İth. İhr. San.ve Tic.Ltd.Şti., ….. Ayakkabı ve Tekstil San.Tic.Ltd.Şti, …… Turizm Otomotiv Ayakkabı ve Gıda San.Tic.Ltd.Şti., ….. San. Ve Tic.A.Ş.,….. İnş.tur. San.ve Tic.A.Ş.,…… San. Ve Tic. A.Ş., …… İnş.tur. San. Ve Tic.A.Ş., ….. İnş. Ve Tic.A.Ş., ….. Ticaret A.Ş., …… İnş. Turizm San. Ve Ticaret A.Ş., …. İnş. Tur. Sanayi Ve Ticaret A.Ş.,….. Ayakkabıcılık San. Ve Tic.Ltd.Şti., …… Ayakkabıcılık Asansör İnş.Teks.Gıda San. Tic.Ltd.Şti., ….. Deri Mam.İth.ihr.Paz.Ltd.Şti., …. Faktoring A.Ş., ….bank A.Ş., ….. Ayakkabı Deri Ürünleri Tekstil San.Ltd.Şti., ….. Gayrimenkul Ve Turizm A.Ş., …… Madencilik İnş.san.ve Tic.Ltd.Şti, ….. Deri Mamüllleri Dayanıklı Tüketim Malları Sanayi Ve Tic.Ltd.Şti.,….. Teknoloji Ürünleri Dağıtım Ticaret A.Ş.,….. Kundura San.Tic.Ltd.Şti.,…. Ayakkabı, …. Faktoring A.Ş., ……,…….., ….., …….,……, …. Elektrik Dış Ticaret Ve Sanayi Ltd. Şti., …… Danışmanlık Ve Kiralama Hizmetleri A.Ş., ….. Ayakkabı Malzemeleri İçi Ve Dış Tic.Ltd.Şti., ….. Deri Ürünleri Sanayi Ticaret Ltd.Şti., ……A.Ş., ….. Ayakkabı Yan Sanayi Ve Tic.Ltd.Şti., ….. Ayakkabı San. Ve Tic.Ltd.Şti.,…. Avm Yatırım İşletme Ve Konut İnşaat Tic.Ltd.Şti., ….. Gayrimenkul Geliştirme A.Ş., ….. Ayakkabı Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti., ….. Medya Tanıtım İnteraktif Medya Pazarlama A.Ş.,…… Danışmanlık Reklamcılık Ve Yayıncılık Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, …. Faktoring A.Ş.,….. Ticaret A.Ş.,….. Gayrimenkul Geliştirme A.Ş., ….. Kimya Sanayi Ticaret A.Ş., ….. Sanayi Ve Ticaret A.Ş., ….. Faktoring A.Ş., ….. Ayakkabı Ve Mağazacılık Hizmetleri İthalat İhracat Sanayi Ve TicaretLtd.Şti., …. İç Ve Dış Ticaret Ltd.Şti., ….. Kimya Sanyai Ticaret Anonim Şirketi, ….. Ayakkabı Sanayi Ve Malzemeleri Tic.Ltd.Şti.,….. İletişim Hizmetleri A.Ş., …… Deri Teks.San.ve Tic.Ltd.Şti.,…… İletişim Hizmetleri A.Ş., ….. Taban Sanayii Ve Ticaret A.Ş.,….. Bujiteri Kozmetik Teks. Rest. San.Tic.Ltd.Şti., ….. Ayakkabıcılık San. Ve Tic.Ltd.Şti., …. İnşaat Taah. San.ve Tic.A.Ş., ….. Ayakkabıcılık Mağazacılık İmalat Deri Ve Ayakabı Malz. İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi, ….. Eğitim Bas.Tur.Tic.Ltd.Şti., ……, …… Ayakkabı Paz.san. Tic.Ltd.Şti., ….. Plastik Kalıp Ve Ayakkabı Malzemeleri Ltd.Şti.,….., ….. İstanbul Seyahat Ve Taş.Tic.Ltd.Şti., ….. Ayakkabı Gıda İnşaat Taahhüt Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti., ….. Kargo Taşımacılık Turizm Otomotiv Tekstil Gıda Reklam Sanayi Ve Tic.Ltd.Şti.,Krk Mühendislik Yangın Ve Güvenlik Sistemleri Sanayi Ticaret Ltd.Şti.”nden ayrı ayrı tahsili ile hazineye irad kaydına,

3-ASIL DAVA DOSYASI YÖNÜNDEN (MÜDAHİLLER YÖNÜNDEN BAKİYE HARÇ)
-Harçlar tarifesi uyarınca alınması gereken 44,40 TL maktu karar ve ilam harcının müdahil …. METAL VE PLASTİK ÜRÜNLERİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş. tarafından yatırılan 35,90 TL peşin harçtan mahsubu ile bakiye 8,50 TL harcın bu müdahilden tahsili ile hazineye gelir kaydına,
-Harçlar tarifesi uyarınca alınması gereken 44,40 TL maktu karar ve ilam harcının müdahil …. AYAKKABI TABANI SANAYİ VE TİCARET LTD.ŞTİ. tarafından yatırılan 35,90 TL peşin harçtan mahsubu ile bakiye 8,50 TL harcın bu müdahilden tahsili ile hazineye gelir kaydına,
-Harçlar tarifesi uyarınca alınması gereken 44,40 TL maktu karar ve ilam harcının müdahil …. DERİ SANAYİ VE TİCARET LTD.ŞTİ. tarafından yatırılan 35,90 TL peşin harçtan mahsubu ile bakiye 8,50 TL harcın bu müdahilden tahsili ile hazineye gelir kaydına,
-Harçlar tarifesi uyarınca alınması gereken 44,40 TL maktu karar ve ilam harcının müdahil … DERİ SANAYİ VE TİCARET LTD.ŞTİ.tarafından yatırılan 35,90 TL peşin harçtan mahsubu ile bakiye 8,50 TL harcın bu müdahilden tahsili ile hazineye gelir kaydına,
-Harçlar tarifesi uyarınca alınması gereken 44,40 TL maktu karar ve ilam harcının müdahil … BANKASI A.Ş. tarafından yatırılan 35,90 TL peşin harçtan mahsubu ile bakiye 8,50 TL harcın bu müdahilden tahsili ile hazineye gelir kaydına,
-Harçlar tarifesi uyarınca alınması gereken 44,40 TL maktu karar ve ilam harcının müdahil …. BANKASI A.Ş. tarafından yatırılan 35,90 TL peşin harçtan mahsubu ile bakiye 8,50 TL harcın bu müdahilden tahsili ile hazineye gelir kaydına,
-Harçlar tarifesi uyarınca alınması gereken 44,40 TL maktu karar ve ilam harcının müdahil …. FAKTORİNG A.Ş. tarafından yatırılan 35,90 TL peşin harçtan mahsubu ile bakiye 8,50 TL harcın bu müdahilden tahsili ile hazineye gelir kaydına,
-Harçlar tarifesi uyarınca alınması gereken 44,40 TL maktu karar ve ilam harcının müdahil …… SANAYİ VE TİCARET A.Ş. tarafından yatırılan 35,90 TL peşin harçtan mahsubu ile bakiye 8,50 TL harcın bu müdahilden tahsili ile hazineye gelir kaydına,
-Harçlar tarifesi uyarınca alınması gereken 44,40 TL maktu karar ve ilam harcının müdahil …. BANKASI A.Ş. .tarafından yatırılan 35,90 TL peşin harçtan mahsubu ile bakiye 8,50 TL harcın bu müdahilden tahsili ile hazineye gelir kaydına,
-Harçlar tarifesi uyarınca alınması gereken 44,40 TL maktu karar ve ilam harcının müdahil … A.Ş.tarafından yatırılan 35,90 TL peşin harçtan mahsubu ile bakiye 8,50 TL harcın bu müdahilden tahsili ile hazineye gelir kaydına,
-Harçlar tarifesi uyarınca alınması gereken 44,40 TL maktu karar ve ilam harcının müdahil …. BANKASI A.Ş. .tarafından yatırılan 35,90 TL peşin harçtan mahsubu ile bakiye 8,50 TL harcın bu müdahilden tahsili ile hazineye gelir kaydına,
– Harçlar tarifesi uyarınca alınması gereken 44,40 TL maktu karar ve ilam harcının müdahil …. BANKASI A.Ş. .tarafından yatırılan 35,90 TL peşin harçtan mahsubu ile bakiye 8,50 TL harcın bu müdahilden tahsili ile hazineye gelir kaydına,
-Harçlar tarifesi uyarınca alınması gereken 44,40 TL maktu karar ve ilam harcının müdahil … T.A.Ş. tarafından yatırılan 35,90 TL peşin harçtan mahsubu ile bakiye 8,50 TL harcın bu müdahilden tahsili ile hazineye gelir kaydına,
-Harçlar tarifesi uyarınca alınması gereken 44,40 TL maktu karar ve ilam harcının müdahil …. DENETİM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. tarafından yatırılan 35,90 TL peşin harçtan mahsubu ile bakiye 8,50 TL harcın bu müdahilden tahsili ile hazineye gelir kaydına,
-Harçlar tarifesi uyarınca alınması gereken 44,40 TL maktu karar ve ilam harcının müdahil …. DERİ SAN.VE TİC.A.Ş. tarafından yatırılan 35,90 TL peşin harçtan mahsubu ile bakiye 8,50 TL harcın bu müdahilden tahsili ile hazineye gelir kaydına,

-Harçlar tarifesi uyarınca alınması gereken 44,40 TL maktu karar ve ilam harcının müdahil … FAKTORİNG A.Ş. tarafından yatırılan 35,90 TL peşin harçtan mahsubu ile bakiye 8,50 TL harcın bu müdahilden tahsili ile hazineye gelir kaydına,

4-BİRLEŞEN DOSYA YÖNÜNDEN; (MÜDAHİLLER YÖNÜNDEN BAKİYE HARÇ)
-Harçlar tarifesi uyarınca alınması gereken 44,40 TL maktu karar ve ilam harcının müdahil …. İNŞAAT MÜHENDİSLİK MADENCİLİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.tarafından yatırılan 35,90 TL peşin harçtan mahsubu ile bakiye 8,50 TL harcın bu müdahilden tahsili ile hazineye gelir kaydına,
-Harçlar tarifesi uyarınca alınması gereken 44,40 TL maktu karar ve ilam harcının müdahil … BANKASI A.Ş. tarafından yatırılan 35,90 TL peşin harçtan mahsubu ile bakiye 8,50 TL harcın bu müdahilden tahsili ile hazineye gelir kaydına,
-Harçlar tarifesi uyarınca alınması gereken 44,40 TL maktu karar ve ilam harcının müdahil ….. BANKASI A.Ş. tarafından yatırılan 35,90 TL peşin harçtan mahsubu ile bakiye 8,50 TL harcın bu müdahilden tahsili ile hazineye gelir kaydına,
-Harçlar tarifesi uyarınca alınması gereken 44,40 TL maktu karar ve ilam harcının müdahil … FAKTORİNG A.Ş. tarafından yatırılan 35,90 TL peşin harçtan mahsubu ile bakiye 8,50 TL harcın bu müdahilden tahsili ile hazineye gelir kaydına,
-Harçlar tarifesi uyarınca alınması gereken 44,40 TL maktu karar ve ilam harcının müdahil …. FAKTORİNG A.Ş. tarafından yatırılan 35,90 TL peşin harçtan mahsubu ile bakiye 8,50 TL harcın bu müdahilden tahsili ile hazineye gelir kaydına,
-Harçlar tarifesi uyarınca alınması gereken 44,40 TL maktu karar ve ilam harcının müdahil ……BANKASI A.Ş. tarafından yatırılan 35,90 TL peşin harçtan mahsubu ile bakiye 8,50 TL harcın bu müdahilden tahsili ile hazineye gelir kaydına,
-Harçlar tarifesi uyarınca alınması gereken 44,40 TL maktu karar ve ilam harcının müdahil …… A.Ş.tarafından yatırılan 35,90 TL peşin harçtan mahsubu ile bakiye 8,50 TL harcın bu müdahilden tahsili ile hazineye gelir kaydına,
-Harçlar tarifesi uyarınca alınması gereken 44,40 TL maktu karar ve ilam harcının müdahil ….. BANKASI A.Ş. tarafından yatırılan 35,90 TL peşin harçtan mahsubu ile bakiye 8,50 TL harcın bu müdahilden tahsili ile hazineye gelir kaydına,
-Harçlar tarifesi uyarınca alınması gereken 44,40 TL maktu karar ve ilam harcının müdahil ….. BANKASI A.Ş. .tarafından yatırılan 35,90 TL peşin harçtan mahsubu ile bakiye 8,50 TL harcın bu müdahilden tahsili ile hazineye gelir kaydına,

– Harçlar tarifesi uyarınca alınması gereken 44,40 TL maktu karar ve ilam harcının müdahil …T.A.Ş. tarafından yatırılan 35,90 TL peşin harçtan mahsubu ile bakiye 8,50 TL harcın bu müdahilden tahsili ile hazineye gelir kaydına,
-Harçlar tarifesi uyarınca alınması gereken 44,40 TL maktu karar ve ilam harcının müdahil … REKLAM SAN.TİC.A.Ş.tarafından yatırılan 35,90 TL peşin harçtan mahsubu ile bakiye 8,50 TL harcın bu müdahilden tahsili ile hazineye gelir kaydına,
-Harçlar tarifesi uyarınca alınması gereken 44,40 TL maktu karar ve ilam harcının müdahil …. EMLAK YATIRIM İNŞ.VE TİC.A.Ş.tarafından yatırılan 35,90 TL peşin harçtan mahsubu ile bakiye 8,50 TL harcın bu müdahilden tahsili ile hazineye gelir kaydına,
-Harçlar tarifesi uyarınca alınması gereken 44,40 TL maktu karar ve ilam harcının müdahil …. FAKTORİNG A.Ş. tarafından yatırılan 35,90 TL peşin harçtan mahsubu ile bakiye 8,50 TL harcın bu müdahilden tahsili ile hazineye gelir kaydına,
-Harçlar tarifesi uyarınca alınması gereken 44,40 TL maktu karar ve ilam harcının müdahil …. SANAYİ VE TİCARET A.Ş.tarafından yatırılan 35,90 TL peşin harçtan mahsubu ile bakiye 8,50 TL harcın bu müdahilden tahsili ile hazineye gelir kaydına,
-Harçlar tarifesi uyarınca alınması gereken 44,40 TL maktu karar ve ilam harcının müdahil … BANKASI A.Ş. tarafından yatırılan 35,90 TL peşin harçtan mahsubu ile bakiye 8,50 TL harcın bu müdahilden tahsili ile hazineye gelir kaydına,
-Harçlar tarifesi uyarınca alınması gereken 44,40 TL maktu karar ve ilam harcının müdahil …. BAĞIMSIZ DENETİM YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş. tarafından yatırılan 35,90 TL peşin harçtan mahsubu ile bakiye 8,50 TL harcın bu müdahilden tahsili ile hazineye gelir kaydına,
-Harçlar tarifesi uyarınca alınması gereken 44,40 TL maktu karar ve ilam harcının müdahil …… İNŞ.VE TİC.A.Ş. tarafından yatırılan 35,90 TL peşin harçtan mahsubu ile bakiye 8,50 TL harcın bu müdahilden tahsili ile hazineye gelir kaydına,
-Harçlar tarifesi uyarınca alınması gereken 44,40 TL maktu karar ve ilam harcının müdahil ….. A.Ş. .tarafından yatırılan 35,90 TL peşin harçtan mahsubu ile bakiye 8,50 TL harcın bu müdahilden tahsili ile hazineye gelir kaydına,
-Harçlar tarifesi uyarınca alınması gereken 44,40 TL maktu karar ve ilam harcının müdahil …. SAN.VE TİC.A.Ş.tarafından yatırılan 35,90 TL peşin harçtan mahsubu ile bakiye 8,50 TL harcın bu müdahilden tahsili ile hazineye gelir kaydına,
-Harçlar tarifesi uyarınca alınması gereken 44,40 TL maktu karar ve ilam harcının müdahil …. DERİ ÜRÜNLERİ SAN. VE TİC.LTD.ŞTİ. tarafından yatırılan 35,90 TL peşin harçtan mahsubu ile bakiye 8,50 TL harcın bu müdahilden tahsili ile hazineye gelir kaydına,
-Harçlar tarifesi uyarınca alınması gereken 44,40 TL maktu karar ve ilam harcının müdahil ….. DERİ SANAYİ VE TİC.LTD.ŞTİ. tarafından yatırılan 35,90 TL peşin harçtan mahsubu ile bakiye 8,50 TL harcın bu müdahilden tahsili ile hazineye gelir kaydına,
-Harçlar tarifesi uyarınca alınması gereken 44,40 TL maktu karar ve ilam harcının müdahil … tarafından yatırılan 35,90 TL peşin harçtan mahsubu ile bakiye 8,50 TL harcın bu müdahilden tahsili ile hazineye gelir kaydına,
-Harçlar tarifesi uyarınca alınması gereken 44,40 TL maktu karar ve ilam harcının müdahil … FAKTORİNG A.Ş. tarafından yatırılan 35,90 TL peşin harçtan mahsubu ile bakiye 8,50 TL harcın bu müdahilden tahsili ile hazineye gelir kaydına,
-Harçlar tarifesi uyarınca alınması gereken 44,40 TL maktu karar ve ilam harcının müdahil …. A.Ş. tarafından yatırılan 35,90 TL peşin harçtan mahsubu ile bakiye 8,50 TL harcın bu müdahilden tahsili ile hazineye gelir kaydına,
-Harçlar tarifesi uyarınca alınması gereken 44,40 TL maktu karar ve ilam harcının müdahil … TİCARET LTD.ŞTİ. arafından yatırılan 35,90 TL peşin harçtan mahsubu ile bakiye 8,50 TL harcın bu müdahilden tahsili ile hazineye gelir kaydına,
-Harçlar tarifesi uyarınca alınması gereken 44,40 TL maktu karar ve ilam harcının müdahil ….. SAN. VE TİC.LTD.ŞTİ.tarafından yatırılan 35,90 TL peşin harçtan mahsubu ile bakiye 8,50 TL harcın bu müdahilden tahsili ile hazineye gelir kaydına,
-Harçlar tarifesi uyarınca alınması gereken 44,40 TL maktu karar ve ilam harcının müdahil …. AYAKKABICILIK TİC.LTD.ŞTİ.tarafından yatırılan 35,90 TL peşin harçtan mahsubu ile bakiye 8,50 TL harcın bu müdahilden tahsili ile hazineye gelir kaydına,
-Harçlar tarifesi uyarınca alınması gereken 44,40 TL maktu karar ve ilam harcının müdahil …. AYAKKABI TEKS.GIDA SAN. VE TİC.LTD.ŞTİ.tarafından yatırılan 35,90 TL peşin harçtan mahsubu ile bakiye 8,50 TL harcın bu müdahilden tahsili ile hazineye gelir kaydına,
-Harçlar tarifesi uyarınca alınması gereken 44,40 TL maktu karar ve ilam harcının müdahil …. SANAYİ VE TİCARET LTD.ŞTİ. tarafından yatırılan 35,90 TL peşin harçtan mahsubu ile bakiye 8,50 TL harcın bu müdahilden tahsili ile hazineye gelir kaydına,
-Harçlar tarifesi uyarınca alınması gereken 44,40 TL maktu karar ve ilam harcının müdahil ….. DERİ MAM. VE TEKS. SAN.TİC.LTD.ŞTİ.tarafından yatırılan 35,90 TL peşin harçtan mahsubu ile bakiye 8,50 TL harcın bu müdahilden tahsili ile hazineye gelir kaydına,
-Harçlar tarifesi uyarınca alınması gereken 44,40 TL maktu karar ve ilam harcının müdahil …. DERİCİLİK TİC.VE SAN.LTD.ŞTİ. tarafından yatırılan 35,90 TL peşin harçtan mahsubu ile bakiye 8,50 TL harcın bu müdahilden tahsili ile hazineye gelir kaydına,
-Harçlar tarifesi uyarınca alınması gereken 44,40 TL maktu karar ve ilam harcının müdahil …. BANKASI T.A.O.tarafından yatırılan 35,90 TL peşin harçtan mahsubu ile bakiye 8,50 TL harcın bu müdahilden tahsili ile hazineye gelir kaydına,
-Harçlar tarifesi uyarınca alınması gereken 44,40 TL maktu karar ve ilam harcının müdahil …. LTD.ŞTİ.tarafından yatırılan 35,90 TL peşin harçtan mahsubu ile bakiye 8,50 TL harcın bu müdahilden tahsili ile hazineye gelir kaydına,
-Harçlar tarifesi uyarınca alınması gereken 44,40 TL maktu karar ve ilam harcının müdahil …. KARGO SERVİSİ A.Ş.tarafından yatırılan 35,90 TL peşin harçtan mahsubu ile bakiye 8,50 TL harcın bu müdahilden tahsili ile hazineye gelir kaydına,
-Harçlar tarifesi uyarınca alınması gereken 44,40 TL maktu karar ve ilam harcının müdahil … A.Ş.tarafından yatırılan 35,90 TL peşin harçtan mahsubu ile bakiye 8,50 TL harcın bu müdahilden tahsili ile hazineye gelir kaydına,
-Harçlar tarifesi uyarınca alınması gereken 44,40 TL maktu karar ve ilam harcının müdahil … ANONİM ŞİRKETİ tarafından yatırılan 35,90 TL peşin harçtan mahsubu ile bakiye 8,50 TL harcın bu müdahilden tahsili ile hazineye gelir kaydına,
-Harçlar tarifesi uyarınca alınması gereken 44,40 TL maktu karar ve ilam harcının müdahil …. İNŞ.VE GELİŞTİRME A.Ş.tarafından yatırılan 35,90 TL peşin harçtan mahsubu ile bakiye 8,50 TL harcın bu müdahilden tahsili ile hazineye gelir kaydına,
-Harçlar tarifesi uyarınca alınması gereken 44,40 TL maktu karar ve ilam harcının müdahil … TİC.A.Ş.tarafından yatırılan 35,90 TL peşin harçtan mahsubu ile bakiye 8,50 TL harcın bu müdahilden tahsili ile hazineye gelir kaydına,
-Harçlar tarifesi uyarınca alınması gereken 44,40 TL maktu karar ve ilam harcının müdahil …… A.Ş. tarafından yatırılan 35,90 TL peşin harçtan mahsubu ile bakiye 8,50 TL harcın bu müdahilden tahsili ile hazineye gelir kaydına,
-Harçlar tarifesi uyarınca alınması gereken 44,40 TL maktu karar ve ilam harcının müdahil …. ALIŞVERİŞ HİZMETLERİ TİC.A.Ş.tarafından yatırılan 35,90 TL peşin harçtan mahsubu ile bakiye 8,50 TL harcın bu müdahilden tahsili ile hazineye gelir kaydına,
-Harçlar tarifesi uyarınca alınması gereken 44,40 TL maktu karar ve ilam harcının müdahil …… YÖNETİMİ A.Ş..tarafından yatırılan 35,90 TL peşin harçtan mahsubu ile bakiye 8,50 TL harcın bu müdahilden tahsili ile hazineye gelir kaydına,
-Harçlar tarifesi uyarınca alınması gereken 44,40 TL maktu karar ve ilam harcının müdahil …. PLANLAMA HİZM.LTD.ŞTİ. tarafından yatırılan 35,90 TL peşin harçtan mahsubu ile bakiye 8,50 TL harcın bu müdahilden tahsili ile hazineye gelir kaydına,
-Harçlar tarifesi uyarınca alınması gereken 44,40 TL maktu karar ve ilam harcının müdahil …. SİSTEMLERİ A.Ş.tarafından yatırılan 35,90 TL peşin harçtan mahsubu ile bakiye 8,50 TL harcın bu müdahilden tahsili ile hazineye gelir kaydına,
-Harçlar tarifesi uyarınca alınması gereken 44,40 TL maktu karar ve ilam harcının müdahil …. SANAYİ VE TİC.LTD.ŞTİ. tarafından yatırılan 35,90 TL peşin harçtan mahsubu ile bakiye 8,50 TL harcın bu müdahilden tahsili ile hazineye gelir kaydına,
-Harçlar tarifesi uyarınca alınması gereken 44,40 TL maktu karar ve ilam harcının müdahil … SAN. VE TİC. A.Ş.tarafından yatırılan 35,90 TL peşin harçtan mahsubu ile bakiye 8,50 TL harcın bu müdahilden tahsili ile hazineye gelir kaydına,
-Harçlar tarifesi uyarınca alınması gereken 44,40 TL maktu karar ve ilam harcının müdahil …. SANAYİ VE TİCARET LTD.ŞTİ.tarafından yatırılan 35,90 TL peşin harçtan mahsubu ile bakiye 8,50 TL harcın bu müdahilden tahsili ile hazineye gelir kaydına,
-Harçlar tarifesi uyarınca alınması gereken 44,40 TL maktu karar ve ilam harcının müdahil …. FAKTORİNG A.Ş. tarafından yatırılan 35,90 TL peşin harçtan mahsubu ile bakiye 8,50 TL harcın bu müdahilden tahsili ile hazineye gelir kaydına,
-Harçlar tarifesi uyarınca alınması gereken 44,40 TL maktu karar ve ilam harcının müdahil …. tarafından yatırılan 35,90 TL peşin harçtan mahsubu ile bakiye 8,50 TL harcın bu müdahilden tahsili ile hazineye gelir kaydına,
-Harçlar tarifesi uyarınca alınması gereken 44,40 TL maktu karar ve ilam harcının müdahil …. ALIŞVERİŞ MERKEZİ VE İŞLETMESİ A.Ş. tarafından yatırılan 35,90 TL peşin harçtan mahsubu ile bakiye 8,50 TL harcın bu müdahilden tahsili ile hazineye gelir kaydına,
-Harçlar tarifesi uyarınca alınması gereken 44,40 TL maktu karar ve ilam harcının müdahil … AVM HİZMETLERİ A.Ş. tarafından yatırılan 35,90 TL peşin harçtan mahsubu ile bakiye 8,50 TL harcın bu müdahilden tahsili ile hazineye gelir kaydına,
-Harçlar tarifesi uyarınca alınması gereken 44,40 TL maktu karar ve ilam harcının müdahil …. İNŞ. TAAH. TUR. TİC.VE SANAYİ A.Ş. tarafından yatırılan 35,90 TL peşin harçtan mahsubu ile bakiye 8,50 TL harcın bu müdahilden tahsili ile hazineye gelir kaydına,
-Harçlar tarifesi uyarınca alınması gereken 44,40 TL maktu karar ve ilam harcının müdahil … A.Ş.tarafından yatırılan 35,90 TL peşin harçtan mahsubu ile bakiye 8,50 TL harcın bu müdahilden tahsili ile hazineye gelir kaydına,
-Harçlar tarifesi uyarınca alınması gereken 44,40 TL maktu karar ve ilam harcının müdahil ….. TEKS.VE GIDA SANAYİ TİC.LTD.ŞTİ.tarafından yatırılan 35,90 TL peşin harçtan mahsubu ile bakiye 8,50 TL harcın bu müdahilden tahsili ile hazineye gelir kaydına,
5-BİRLEŞEN DOSYA YÖNÜNDEN; (ARTAN HARÇ)
-Harçlar tarifesi uyarınca alınması gereken 44,40 TL maktu karar ve ilam harcının müdahil ….. YAT. İNŞ.TUR.SAN. VE TİC. A.Ş. tarafından yatırılan 287,20 TL peşin harçtan mahsubu ile artan 242,80 TL harcın karar kesinleştiğinde ve talep halinde bu müdahile iadesine,
-Harçlar tarifesi uyarınca alınması gereken 44,40 TL maktu karar ve ilam harcının müdahil …… AMBALAJ SANAYİİ TİCARET LTD.ŞTİ. tarafından yatırılan 71,80 TL peşin harçtan mahsubu ile artan 27,40 TL harcın karar kesinleştiğinde ve talep halinde bu müdahile iadesine,

6-Davacıların yaptıkları yargılama giderlerinin kendi üzerinde bırakılmasına,
7-Kullanılmayan gider avansının HMK 333. maddesi gereğince kararın kesinleşmesinden sonra davacıya iadesine,
8-HMK’nın uygulanmasına dair yönetmeliğin 58/1 maddesi gereğince taraflardan birinin talebi halinde gerekçeli kararın taraflara tebliğine,
6100 Sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanununun 341 ila 360’ncı madde hükümleri uyarınca, mahkememize veya aynı sıfattaki başka bir mahkemeye verilecek dilekçe ile kararın tebliğinden itibaren 10 gün içerisinde veya istinaf dilekçesi kendisine tebliğ edilen taraf başvuru hakkı bulunmasa veya başvuru süresini geçirmiş olsa bile mahkememize veya aynı sıfattaki başka bir mahkemeye vereceği cevap dilekçesi ile 10 gün içerisinde İSTİNAF yolu açık olmak üzere hazır tarafların/vekillerin yüzlerine karşı oybirliğiyle karar verildi.05/12/2019

Başkan …
¸
Üye … ¸
Üye …
¸
Katip ….
¸