Emsal Mahkeme Kararı Ankara Batı Asliye Ticaret Mahkemesi 2018/674 E. 2020/363 K. 09.09.2020 T.

Görüntülediğiniz mahkeme kararı kesinleşmiş bir karardır.

T.C. Ankara Batı ASLİYE TİCARET MAHKEMESİ Esas – Karar No: 2018/674 Esas – 2020/363
T.C.
Ankara Batı
ASLİYE TİCARET MAHKEMESİ GEREKÇELİ KARAR
TÜRK MİLLETİ ADINA
ESAS NO : 2018/674
KARAR NO : 2020/363

BAŞKAN :
ÜYE :
ÜYE :
KATİP :

DAVACI :
VEKİLİ :
DAVALILAR : 1-
2-
3-

DAVA : İtirazın İptali (Bankacılık İşlemlerinden Kaynaklanan)
DAVA TARİHİ : 02/10/2018
KARAR TARİHİ: 09/09/2020
K.YAZIM TARİHİ : 11/09/2020

Yukarıda tarafları yazılı davanın mahkememizce yapılan açık yargılaması sonunda;
GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ :
TALEP :Davacı vekili mahkememize sunduğu dava dilekçesinde özetle; müvekkili banka ile dava dışı … Gıda Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. arasında 13.08.2015 tarihli Genel Kredi Sözleşmesi akdedildiğini, …, … ve …’in sözleşmeyi müteselsil kefil sıfatıyla imzaladıklarını, sözleşme kapsamında müvekkili bankaca dava dışı şirkete kredi kullandırıldığını, kredi borcunun ödenmemesi üzerine borçlu ve kefillerine muacceliyet ihtarnamesi gönderildiğini, ihtarnameden olumlu sonuç alınamadığını, buna bağlı olarak kefiller hakkında ihtiyati haciz kararı alındığını, ihtiyati haciz kararına istinaden Ankara Batı İcra Müdürlüğünün … esas sayılı dosyasında 429.891,67TL tutarındaki banka alacağının tahsili amacıyla kefiller hakkında genel haciz yoluyla takip başlatıldığını, borca haksız yere itiraz edilmesi nedeniyle icra takibinin durdurulduğunu beyan ederek itirazın iptaline, alacağın % 20’sinden aşağı olmamak üzere davalıların icra inkar tazminatına hükmedilmesine karar verilmesini talep ve dava etmiştir.
CEVAP :Davalı takip borçluları, ilan yoluyla tebligata karşın süresi içinde davaya cevap vermemişler ve duruşmalara iştirak etmemişlerdir.
e-imza e-imza e-imza e-imza

DELİLLER :Ankara Batı İcra Müdürlüğünün … esas sayılı dosyası, davalıların adres araştırma cevapları, gazete ilanları, 22.05.2020 tarihli bilirkişi raporu ile tüm dosya kapsamı.
GEREKÇE :Dava, Ankara Batı İcra Müdürlüğünün … esas sayılı takip dosyasına yapılan itirazın iptaline ve icra takibinin devamına, alacağın %20’sinden aşağı olmamak üzere icra inkar tazminatına hükmedilmesi istemine ilişkindir.
Davacı bankanın davalılar aleyhine Ankara Batı İcra Müdürlüğünün … esas sayılı takip dosyasında, dava dışı borçlu… Gıda Sanayi ve Ltd. Şti. ile davalı borçlular …, … ve … hakkında genel haciz yoluyla ilamsız takip başlattığı, davalılara icra ödeme emri gönderildiği, davalıların ödeme emrini 07.09.2018 tarihinde tebliğ aldığı, borçlular …, … ve … vekili icra takibine, ödeme emrine, faize, faiz oranına, borcun tüm tamamına ve tüm ferilerine itiraz ettiği, takibin durdurulmasına karar verildiği, davacı alacaklının süresinde itirazın iptali davası açtığı hususları tartışmasızdır.
Uyuşmazlık konusu, takip tarihi (20.10.2017) itibarıyla davacı bankanın davalı takip borçlularından alacaklı olup olmadığı, alacaklı ise alacak miktarının tespiti noktasındadır.
6098 sayılı TBK. m. 21/I göre; “Karşı tarafın menfaatine aykırı genel işlem koşullarının sözleşmenin kapsamına girmesi, sözleşmenin yapılması sırasında düzenleyenin karşı tarafa, bu koşulların varlığı hakkında açıkça bilgi verip, bunların içeriğini öğrenme imkanı sağlamasına ve karşı tarafın da bu koşulları kabul etmesine bağlıdır. Aksi takdirde, genel işlem koşulları yazılmamış sayılır”
6098 sayılı TBK. 584/III maddesine göre; “Eşlerden biri mahkemece verilmiş bir ayrılık kararı olmadıkça veya yasal olarak ayrı yaşama hakkı doğmadıkça, ancak diğerinin yazılı rızasıyla kefil olabilir; bu rızanın sözleşmenin kurulmasından önce ya da en geç kurulması anında verilmiş olması şarttır”
Davalı …, evli olmadığını 13.08.2015 tarihinde yazılı olarak beyan ve kabul etmiştir. 14.05.2015 tarihli Türkiye Ticaret Sicili Gazetesine göre …’in aynı zamanda kredi müşterisi şirketin yöneticisi olduğu anlaşılmıştır.
6098 sayılı TBK. 584/III maddesi 28.03.2013 tarih ve 6455 sayılı Kanunun 77’nci maddesiyle eklenmiş fıkrasına göre; “Ticaret siciline kayıtlı ticari işletmenin sahibi veya ticaret şirketinin ortak ya da yöneticisi tarafından işletme veya şirketle ilgili olarak verilecek kefaletler (…) için eşin rızası aranmaz”
Davalı …’in kefaleti bakımından eşi davalı …’in ve davalı … bakımından eşi davalı …’in yazılı muvafakatının alındığı tespit edilmiştir.
6098 sayılı TBK. 586/I maddesi göre; “Kefil, müteselsil kefil sıfatıyla veya bu anlama gelen herhangi bir ifadeyle yükümlülük altına girmeyi kabul etmişse alacaklı, borçluyu takip etmeden veya taşınmaz rehnini paraya çevirmeden kefili takip edebilir. Ancak, bunun için borçlunun, ifada gecikmesi ve ihtarın sonuçsuz kalması veya açıkça ödeme güçsüzlüğü içinde olması gerekir”
Dava dışı kredi müşterisi şirkete 26.09.2017 keşide tarihli ihtarname gönderilmiş olmasına karşın ödeme sağlanamamıştır.
Taraflar arasında düzenlenen Genel Kredi Sözleşmesi 4/I-(b) maddesine göre; “Müşterinin kredinin anapara, faiz, dönem faizi, taksit, vergi ve diğer eklentileri ödemede gecikmesi halinde gecikme faizi uygulanır. Gecikme faizi, akdi faiz oranına azami % 50’si oranında ilave yapılmak suretiyle tespit edilir. Ancak cari faiz oranı akdi faiz oranından daha yüksek ise gecikme faizi cari faiz oranına azami % 50’si oranında ilave yapılmak suretiyle tespit edilir”
e-imza e-imza e-imza e-imza

Genel Kredi Sözleşmesi 4/I-(c) maddesine göre; “Müşterinin temerrüde düşmesi halinde temerrüt faizi uygulanır. Temerrüt faizi, akdi faiz oranına azami % 100’ü oranında ilave yapılmak suretiyle tespit edilir. Ancak cari faiz oranı akdi faiz oranından daha yüksek ise, temerrüt faizi, cari faiz oranına azami % 100’ü oranında ilave yapılmak suretiyle tespit edilir”
Genel Kredi Sözleşmesi 4/I-(e) maddesine göre; “Taraflar, kanuni sınırlamalara uygun olarak sözleşme ve kredi hesaplarına bileşik faiz yürütüleceği hususunda mutabık kalmışlardır”
Genel Kredi Sözleşmesi 4/I-(f) maddesine göre; “Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV), vergi dairesine ödenmiş olup olmadığına bakılmaksızın müşteriye aittir”
Genel Kredi Sözleşmesi 9/a maddesine göre; “Kefiller, bankaya; müşterinin bu kredi sözleşmesinden dolayı gerek yalnız olarak, gerekse diğer kefillerle birlikte borçlandığı/borçlanacağı tutarları aşağıda imza bölümünde belirtilen miktara kadar müteselsil kefil olarak ödemeyi kabul ve taahhüt eder. Kefillerin sorumluluğu anapara ve süreye bağlı olmaksızın akdi faizler ile Türk Borçlar Kanununun kefilin sorumluluğuna ilişkin hükmünde yer alan hususlara ilaveten sözleşmede esasları belirtilen temerrüt ve gecikme faizi, BSMV’yi de kapsar”
Genel Kredi Sözleşmesi 9/b maddesine göre; “Kefiller, borcun müşteri için her ne nedenle olursa olsun muaccel olması halinde kefalet borcunun da muaccel olacağını kabul ederler”
Genel Kredi Sözleşmesi 9/c maddesine göre; “Kefiller, bankanın müşterinin taahhütlerini temdit etmesi, borcu taksitlendirmesi vb. halleri uygun gördüğünü ve kefaletinin aynen devam edeceğini kabul ve taahhüt ederler”
Genel Kredi Sözleşmesi 9/g maddesine göre; “Müşteri ve kefiller, bir gerçek kişi tarafından verilmiş olan kefaletin işbu kefalet sözleşmesinin kurulmasından başlayarak on yıl süreyle geçerli olduğunu, kefalet süresinin, en erken kefaletin sona ermesinden bir yıl önce yapılmak kaydıyla, kefillerin kefalet sözleşmesinin azami on yıllık yeni bir dönem için uzatılacağını beyan ve taahhüt ederler”
Genel Kredi Sözleşmesi 9/i maddesine göre; “Kefiller, banka ile müşteri arasındaki Genel Kredi Sözleşmesinin maddelerinin tamamının kendileri hakkında da aynen uygulanmasını kabul ve taahhüt ederler”
Genel Kredi Sözleşmesi 14/e maddesine göre; “Müşteri, taksitli krediler ile ilgili gecikme ve temerrüt faizinin tespitinde; geri ödeme planında öngörülen akdi faiz oranı ile gecikme/temerrüt tarihindeki cari faiz oranından yüksek olanının akdi faiz olarak esas alınmasını kabul eder”
Genel Kredi Sözleşmesi 24/a maddesine göre; “Kredi geri ödemeleri için ödeme planının belirlendiği durumlarda, vade/ödeme tarihinde banka alacakları muaccel hale gelir. Müşteri ve kefiller, bankaca belirlenecek tarihlerde veya vade tarihinde tahakkuk ettirilecek faiz ve yasal kesintilerin aynı gün tahsil edilmemesi halinde borcun muaccel hale geleceğini kabul ve taahhüt ederler”
Genel Kredi Sözleşmesi 24/d maddesine göre; “Banka, alacağının kısmen veya tamamen muacceliyet kazanması halinde, kısmen veya her türlü alacağı için borçlu müşteri ve kefillerden geri ödeme yapılmasını isteyebilir, gerekli görür ise yasal yollara başvurabilir”
Genel Kredi Sözleşmesi 24/f maddesine göre; “Müşteri ve kefiller, borcun hangi tür krediden doğduğuna bakılmaksızın kredi hesaplarının kesildiği tarihten itibaren bankaca temerrüt faizi uygulanmasını kabul eder”
Genel Kredi Sözleşmesi 26. maddesine göre; “Müşteri; banka ile aralarında çıkacak her türlü anlaşmazlıkta tarafların defter ve kayıtlarının müstenitl-i olsun ya da olmasın, Hukuk Muhakemeleri Kanunu 193. maddesi uyarınca geçerli ve bağlayıcı delil olacağını kabul eder”
e-imza e-imza e-imza e-imza

Genel Kredi Sözleşmesi 28/a maddesine göre; “Taraflar, işbu sözleşmede belirtilen adresi yasal tebligat adresi olarak belirlediğini ve bu adrese yapılacak tebliğlerin kendisine yapılmış sayılacağını, (…) kabul ve taahhüt eder”
Sözleşme şerhine göre; “Müşteri, müteselsil kefiller ve banka, müzakereleri neticesinde sözleşmenin tüm hükümlerini karşılıklı olarak kabul etmişlerdir. Müşteri ve müteselsil kefiller, sözleşmede yer alan menfaatlerine aykırı olabilecek düzenlemeleri de sonuçlarını bilerek ve anlayarak kabul ettiklerini, sözleşme kapsamında menfaatlerine aykırı olabilecek düzenlemeler ile bu sözleşme kapsamında kullanılacak kredilerin getireceği menfaat dengesi göz önüne alındığında ticari kararlarının bu sözleşmenin bu şekliyle taahhüt edilmesi olduğunu ve son sayfası imzalanan ve 31 maddeden oluşan Genel Kredi Sözleşmesinin her sayfasını paraf etmeye gerek olmadığını, tüm sözleşme hükümlerinin haklarında geçerli olacağını, sözleşmenin birer nüshasını teslim aldıklarını beyan ve kabul ederler”
10.07.2017 tarihi itibarıyla banka kayıtlarıyla tespit edilen kredi anapara risk bakiyesi 370.371,19 TL’dir.
Kefillerin adı ve soyadı, kefalet limiti (440.000,00 TL), kefalet türü (müteselsil kefalet) ve kefalet tarihi el yazılarıyla yazılmıştır. El yazılarının müteselsil kefillere ait olmadığı yönünde herhangi bir itiraz bulunmamaktadır.
Davalı …, aynı zamanda kredi müşterisi şirketin yetkili temsilcisi (yöneticisi) olarak hareket ettiği gibi evli olmadığı yönünde 13.08.2015 tarihinde yazılı beyanda bulunmuştur.
Davalı …’in müteselsil kefaleti bakımından eşi davalı …’in ve davalı …’in kefaleti bakımından eşi davalı …’in yazılı muvafakatının alındığı görülmüştür.
Müteselsil kefiller, menfaatlerine aykırı sayılabilecek sözleşme hükümleri hakkında sözleşmenin akdedilmesinden 3 gün önce (10.08.2015 tarihinde) bilgilendirilmişlerdir.
26.09.2017 keşide tarihli ihtarname; davalı …’in 13.08.2015 tarihli Genel Kredi Sözleşmesinde yazılı olan “… Mah. … Sok. No: … Yenimahalle/Ankara” adresine gönderilmiştir. 28.09.2017 tarihinde tebligat adresine gidildiği, adresin kapalı olduğu, muhatabın tanınmadığı, mahalle muhtarlığında kaydı bulunmadığı belirtilerek ihtarnamenin iade edildiği tespit edilmiştir.
26.09.2017 keşide tarihli ihtarname; davalı …’in 13.08.2015 tarihli Genel Kredi Sözleşmesinde yazılı olmayan “… Mah. … Bulvarı No: ……. … Sitesi Çankaya/Ankara” adresine gönderilmiştir. 29.09.2017 tarihinde tebligat adresine gidildiği, muhatabın taşındığı, mahalle muhtarlığında kaydı bulunmadığı belirtilerek ihtarnamenin iade edildiği tespit edilmiştir.
26.09.2017 keşide tarihli ihtarname; davalı …’in 13.08.2015 tarihli Genel Kredi Sözleşmesinde yazılı olan “… Mah. … Bulvarı No: .. … … Sitesi Çankaya/Ankara” adresine gönderilmiştir. 29.09.2017 tarihinde tebligat adresine gidildiği, muhatabın taşındığı, mahalle muhtarlığında kaydı bulunmadığı belirtilerek ihtarnamenin iade edildiği tespit edilmiştir.
26.09.2017 keşide tarihli ihtarname; davalı …’in 13.08.2015 tarihli Genel Kredi Sözleşmesinde yazılı olmayan “… Mah. … Cad. No: … Çankaya/Ankara” adresine gönderilmiştir. 28.09.2017 tarihinde tebligat adresine gidildiği, adresin kapalı olduğu, muhatabın adreste oturup oturmadığının anlaşılamadığı belirtilerek ihtarnamenin iade edildiği tespit edilmiştir.
26.09.2018 keşide tarihli ihtarname; davalı …’in 13.08.2015 tarihli Genel Kredi Sözleşmesinde yazılı olan “… Mah. … Bulvarı No: … … … Sitesi Çankaya/Ankara” adresine gönderilmiştir. 29.09.2017 tarihinde tebligat adresine…/…
e-imza e-imza e-imza e-imza

…/…gidildiği, muhatabın taşındığı, mahalle muhtarlığında kaydı bulunmadığı belirtilerek ihtarnamenin iade edildiği tespit edilmiştir. 29.08.2017 keşide tarihli ihtarnameler, kefillerin 13.08.2015 tarihli Genel Kredi Sözleşmesinde yazılı adreslerine gönderilmiş; ancak yukarıda ayrı ayrı belirtilen tarihlerde iade edilmiştir. Taksitlerin ödenmemiş olması nedeniyle hesabın kat edildiği ve temerrüdün oluştuğu tarihten (25.09.2017) önceki dönem için gecikme faizi; Genel Kredi Sözleşmesinin 24/f maddesi gereğince kredi hesabının kat edildiği 25.09.2017 tarihinden itibaren ise temerrüt faizi işletilmesi gerekir.
Takip konusu alacak, Genel Kredi Sözleşmesi kapsamında kullandırılan ticari kredilerden kaynaklanmıştır.
Yargıtay 19.HD. 14.03.2013, 2013/10777 Esas ve 2013/14096 Karar sayılı ilamına göre; “Genel Kredi Sözleşmesi bankacılık işi olup TTK.’nın 4’üncü maddesi gereği ticari iş niteliğindedir. Aynı Yasanın 8. maddesine göre; ticari işlerde temerrüt faizi oranı serbestçe belirlenebilecektir. Bu durumda, TBK. 88 ve 120. madde hükümlerinin ticari işler bakımından uygulanabilirliği bulunmamaktadır”
Sözleşmenin 4/1-b maddesi gereğince gecikme faizi oranı belirlenirken akdi faiz oranının azami % 50 fazlasının; 4/1-c maddesi gereğince ise temerrüt faizi oranı belirlenirken akdi faiz oranının azami % 100 fazlasının esas alınacağı belirtilmiştir. Davacı bankanın 03.11.2011 tarihli ve 9280 no.lu genel mektubunda; temerrüt tarihinden itibaren, TL kısa vadeli normal ticari kredi faiz oranının % 30 fazlası üzerinden gecikme ve temerrüt faizi uygulanacağı belirtilmiştir.
14.08.2015 tarihinde kullandırılan taksitli ticari kredinin yıllık akdi faiz oranı % 13,80’dir. Yıllık akdi faiz oranının % 30,00 fazlası yıllık % 17,94’e tekabül etmektedir. Buna göre hesabın kat edildiği tarihten önce uygulanması gereken yıllık gecikme faizi oranı ile hesabın kat edildiği ve temerrüdün oluştuğu tarihten itibaren uygulanması gereken yıllık temerrüt faizi oranı % 17,94’tür (Sözleşme m. 14/e gereği). Banka, takip talebinde yıllık % 20,80 oranında temerrüt faizi uygulanmasını talep etmiştir. Sözleşmede belirtilen yönteme göre belirlenen ve daha düşük düzeyde bulunan yıllık faiz oranının (% 17,94) esas alınması gerekir.
(13,80) + [(13,80) x (0,30)] = (13,80) + (4,14) = 17,94
Kredinin taksitli ticari kredi niteliği taşıması ve taksit ödemelerinin zamanında yapılmamış olmasına bağlı olarak sözleşme gereği muacceliyetin oluşması nedeniyle hesabın kat edildiği tarihten önce ayrıca gecikme faizi işletilmesi gerekmiştir.
Sözleşmenin 4/I-e maddesine göre; Kredi hesabının kat edildiği tarihe (25.09.2017) kadar gecikme faizi, kredi hesabının kat edildiği tarihten (25.09.2017) takip tarihine (20.10.2017) kadar temerrüt faizi işletilmesi gerekir. Kat öncesi işlemiş gecikme faizi ile vergisi anaparaya ilave edilecektir
Yıllık Akdi Faiz Oranı % 13,80
Yıllık Gecikme Faizi Oranı (Kat Öncesi) % 17,94
Yıllık Temerrüt Faizi Oranı (Kat Sonrası) % 17,94
Davacı takip alacaklısı bankanın, Ankara Batı İcra Müdürlüğünün … esas sayılı dosyasındaki takip tarihi (20.10.2017) itibarıyla davalı takip borçlularından 385.293,54 TL asıl alacak ile 10.483,45 TL temerrüt faizi ve BSMV olmak üzere müteselsilen toplam 395.776,99 TL alacaklı olduğu, hesaplanan 385.293,54 TL tutarındaki asıl alacak miktarına takip tarihinden (20.10.2017) itibaren yıllık % 17,94 ve davacı takip alacaklısı bankanın dönemlere göre değişken kredi yıllık temerrüt faizi oranları üzerinden işleyecek faiz ve faizin % 5,00’i oranında BSMV işletilebileceği, davacı takip alacaklısı bankaca fazladan talep edilen alacak kısmının 34.114,68 TL (429.891,67 TL – 395.776,99 TL = 34.114,68 TL) olduğu, alacağın hesaplanabilir (likit) nitelik taşıdığı anlaşıldığından, davacının itirazın…/…
e-imza e-imza e-imza e-imza

…/…iptali davasının kısman kabulüne, Ankara Batı İcra Müdürlüğü’nün … esas sayılı takip dosyasında davalı borçluların itirazının kısmen iptali ile davalı borçlular hakkındaki icra takibinin 385.293,54 TL asıl alacak, 10.483,45 TL işlemiş faiz ve BSMV olmak üzere toplam 395.776,99 TL alacak üzerinden devamına, dava konusu alacak likit alacak (borçlusu tarafından bilinebilir) niteliğinde olduğundan kabul edilen asıl alacağın %20 si oranında 77.058,70 TL icra inkar tazminatının davalılardan müştereken ve müteselsilen tahsili ile davacıya ödenmesine karar vermek gerekmekle, aşağıda belirtilen şekilde hüküm kurulmuştur.
HÜKÜM : Gerekçesi yukarıda açıklandığı üzere;
1-Davacının itirazın iptali davasının KISMEN KABULÜNE,
Ankara Batı İcra Müdürlüğü’nün … esas sayılı takip dosyasında davalı borçluların itirazının KISMEN İPTALİ ile davalı borçlular hakkındaki icra takibinin 385.293,54 TL asıl alacak, 10.483,45 TL işlemiş faiz ve BSMV olmak üzere toplam 395.776,99 TL alacak üzerinden DEVAMINA,
Fazlaya ilişkin talebin REDDİNE,
Dava konusu alacak likit alacak (borçlusu tarafından bilinebilir) niteliğinde olduğundan kabul edilen asıl alacağın %20 si oranında 77.058,70 TL icra inkar tazminatının davalılardan müştereken ve müteselsilen tahsili ile davacıya ödenmesine,
2-Alınması gereken 27.035,53TL karar ve ilam harcından peşin alınan 7.341,48TL harcın mahsubu ile bakiye 19.694,05TL karar ve ilam harcının davalılardan müştereken ve müteselsilen alınarak hazineye irat kaydına,
Davacı tarafından yatırılan 7.341,48TL peşin harç, 35,90TL başvuru harcı, 5,20TL vekalet harcı olmak üzere toplam 7.382,58TL harcın davalılardan müştereken ve müteselsilen tahsili ile davacıya verilmesine,
3-Davacının kendisini vekil ile temsil ettirdiği görülmekle karar tarihinde yürürlükte bulunan AAÜT gereğince davanın kabul oranına göre takdir ve hesap edilen 36.154,39TL vekalet ücretinin davalılardan müştereken ve müteselsilen alınarak davacıya ödenmesine,
4-Davacı tarafından sarf edilen 7.185,70TL ilan gideri, 158,90TL tebligat ve posta gideri ile 800,00TL bilirkişi ücreti olmak üzere toplam 8.144,60TL yargılama giderinden davanın kabul oranına göre hesap edilen 7.498,27TL’nin davalılardan müştereken ve müteselsilen alınarak davacıya ödenmesine, artan kısmın davacı üzerinde bırakılmasına,
5-Karardan sonraki yargılama giderinin davacının gider avansından karşılanmasına, karar kesinleştiğinde arta kalan gider avansının davacıya iadesine,
Dair; tarafların yokluğunda İstinaf kanun yolu açık olmak üzere ( kararın tebliğinden itibaren iki hafta içerisinde mahkememize sunulacak, yahut mahkememize gönderilmek üzere bir başka mahkemeye ibraz edilecek bir dilekçeyle İstinaf kanun yoluna başvurabileceği, istinaf incelemesinin Ankara Bölge Adliye Mahkemesi ilgili Hukuk Dairesi tarafından yapılacağı ) oy birliği ile verilen karar açıkça okunup usulen anlatıldı.09/09/2020

Başkan Üye Üye Katip
e-imza e-imza e-imza e-imza