Danıştay Kararı 11. Daire 2001/405 E. 2004/532 K. 09.02.2004 T.

11. Daire         2001/405 E.  ,  2004/532 K.
T.C.
D A N I Ş T A Y
ONBİRİNCİ DAİRE
Esas No : 2001/405
Karar No : 2004/532

Temyiz İsteminde Bulunan (Davacı) : …
Karşı Taraf (Davalı) : Maliye Bakanlığı – ANKARA
İsteğin Özeti : Adalet Bakanlığı, … Eğitim ve Dinlenme Tesisleri hizmetlisi olarak görev yapan davacının, Adalet Hizmetleri Tazminatından yararlandırılması yolundaki başvurusunun reddine ilişkin işlemin iptali istemiyle açılan davada, … İdare Mahkemesi … gün ve E:…, K:… sayılı kararıyla, kamu görevlilerine uygulanacak zam ve tazminatların belirlendiği 19.1.1998 gün ve 1998/10548 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının 6/F maddesinde “Bu zam ve tazminatların ödenebilmesi için cetvellerde gösterilen personelin kadro unvanı ile yürüttüğü görevin gerektirdiği hizmeti Kanunların öngördüğü durumlar saklı kalmak üzere fiilen yapması zorunludur” hükmünün yer aldığı, olayda, davacının … Eğitim ve Dinlenme Tesislerinde asli görevli olduğu, kamp dönemi dışında geçici olarak adliyede çalıştırıldığı ve adliyede çalıştığı süre için anılan tazminattan yararlandırıldığından, fiilen Adalet Hizmetleri ile ilgili olmayan kamp dönemi için anılan tazminatın ödenmemesine ilişkin işlemde hukuka aykırılık bulunmadığı gerekçesiyle dava reddedilmiştir. Davacı tarafından, eğitim ve dinlenme tesisindeki görevin adalet hizmetinin devamı olduğu, ayrı düşünülemeyeceği, Adalet Bakanlığına bağlı bazı dinlenme tesislerinde görevlilere bu tazminatın verildiği, bu durumun eşitliğe aykırı olduğu ileri sürülerek mahkeme kararının bozulması istenilmektedir.
Savunmanın Özeti : Savunma verilmemiştir.
Danıştay Tetkik Hakimi : …
Düşüncesi : Temyiz dilekçesinde ileri sürülen iddialar, 2577 sayılı Kanunun 49. maddesinin 1. fıkrasında sayılan bozma nedenlerine uymadığından, temyiz isteminin reddi ile kararın onanması gerektiği düşünülmektedir.
Danıştay Savcısı : …
Düşüncesi : Temyiz dilekçesinde öne sürülen hususlar, 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanununun 49. maddesinin 1. fıkrasında belirtilen nedenlerden hiçbirisine uymayıp İdare Mahkemesince verilen kararın dayandığı hukuki ve yasal nedenler karşısında anılan kararın bozulmasını gerektirir nitelikte görülmemektedir.
Açıklanan nedenlerle temyiz isteminin reddiyle İdare Mahkemesi kararının onanmasının uygun olacağı düşünülmektedir.
TÜRK MİLLETİ ADINA
Hüküm veren Danıştay Onbirinci Dairesince işin gereği görüşüldü:
İdare mahkemeleri tarafından verilen kararların temyiz yolu ile incelenerek bozulabilmeleri 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanununun 49. maddesinde belirtilen nedenlerden birinin bulunması halinde mümkündür. … İdare Mahkemesince verilen … günlü, E:…, K:… sayılı karar ve dayandığı gerekçe, hukuk ve usule uygun olup bozulmasını gerektirecek bir sebep de bulunmadığından temyiz isteminin reddi ile anılan kararın onanmasına, temyiz giderlerinin istemde bulunan üzerinde bırakılmasına, 9.2.2004 tarihinde oybirliği ile karar verildi.