10. Daire 2002/4394 E. , 2005/480 K.
T.C.
D A N I Ş T A Y
ONUNCU DAİRE
Esas No : 2002/4394
Karar No : 2005/480
Temyiz Eden (Davalı) : …
Vekili : …
Temyiz Eden Davalı Yanında Müdahil: 1) …
Vekili : …
2) …
Vekili: …
Karşı Taraf (Davacı) : …
Vekili : …
İstemin Özeti : Davalı idarenin mülkiyetindeki 5 nolu dükkanın satılmak üzere ihaleye çıkarılmasına ilişkin şartnamenin kabulüne dair 12.5.2000 günlü, 878 sayılı ve anılan taşınmazın satışına ilişkin 6.6.2000 günlü, … sayılı belediye encümeni kararlarının iptali istemiyle açılan dava sonucunda;dava konusu encümen kararları alınırken, encümen toplantısında, hesap işleri müdürü ve belediye veterinerinin bulunmadığı, veterinerin emekli olması nedeniyle ihale komisyonu olarak görev yapan, belediye encümenine katılmaması kabul edilebilir ise de, hesap işleri müdürü yerine vekilinin katılmaması sebebiyle işlemlerin 2886 sayılı Kanunun 14. maddesine uygun olmadığı gerekçesiyle dava konusu işlemlerin iptali yolunda …İdare Mahkemesince verilen … tarih ve E:…, K:… sayılı kararın temyizen incelenip bozulması istenilmektedir.
Savunmanın Özeti : Yerinde olmadığı ileri sürülen temyiz isteminin reddi gerektiği savunulmaktadır.
D.Tetkik Hakimi : …
Düşüncesi : Dosyanın incelenmesinden, davalı belediyenin 5 nolu işyerinin ihale yoluyla satışına ilişkin encümen kararlarının iptali istemiyle açılan bu davaya Belediyenin 6 nolu işyerinin kiracısı olan …ın da katılma talebinde bulunduğu, idare mahkemesince menfaati bulunmaması nedeniyle talebin kabul edilmemesi gereken ilgilinin isteminin kabul edilerek karar verildiği anlaşıldığından, temyize konu kararın bu kısmı yönünden bozulması gerektiği düşünülmüştür.
Danıştay Savcısı : …
Düşüncesi : Temyiz dilekçesinde öne sürülen hususlar, 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanununun 49.maddesinin 1. fıkrasında belirtilen nedenlerden hiçbirisine uymayıp idare mahkemesince verilen kararın dayandığı hukuki ve yasal nedenler karşısında anılan kararın bozulmasını gerektirir nitelikte görülmemektedir.
Açıklanan nedenlerle temyiz isteminin reddiyle idare mahkemesi kararın onanmasının uygun olacağı düşünülmektedir.
TÜRK MİLLETİ ADINA
Hüküm veren Danıştay Onuncu Dairesince gereği görüşüldü:
İdare ve Vergi Mahkemelerinin nihai kararlarının temyizen bozulması 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 49.maddesinde yer alan sebeplerden birinin varlığı halinde mümkündür.
Temyizen incelenen karar, usul ve hukuka uygun olup, dilekçede ileri sürülen temyiz nedenleri kararın bozulmasını gerektirecek nitelikte görülmediğinden temyiz isteminin reddi ile … İdare Mahkemesi’nin … tarih ve E:… , K:… sayılı kararının onanmasına 14.2.2005 tarihinde oybirliği ile karar verildi.