10. Daire 1994/2163 E. , 1995/6530 K.
T.C.
D A N I Ş T A Y
ONUNCU DAİRE
Esas No : 1994/2163
Karar No : 1995/6530
Temyiz Eden (Davacı) : …
Vekili : …
Karşı Taraf (Davalı) : …
İstemin Özeti : Davacı tarafından işletilecek olan Bilgisayarlı atari oyun salonu için verilen ruhsata tahditler konulmasına ilişkin işlemin iptali istemiyle açılan dava sonucunda, … İdare Mahkemesince, 2559 sayılı Polis Vazife ve Selahiyet Kanununun 7.,8. ve EK 8. maddeleri hükümlerine göre, umuma açık yer sayılan bilgisayar oyun salonlarının açılması ve faaliyette bulunmaları sırasında mülki idare amirlerine yasaklar konulması konusunda takdir yetkisi tanınmış bulunduğu, davacıya daha önce verilen ruhsatnameye dayanarak işletilen oyun salonunun kurallara uymadan çalıştırıldığı nedeniyle kapatıldığı, yeniden başvuru üzerine idarenin kendisine tanınan takdir yetkisini kullanarak yasaklar koymak suretiyle ruhsat vermesinde mevzuata ve hukuka aykırılık bulunmadığı gerekçesiyle davanın reddi yolunda verilen … günlü ve E:… K:… sayılı kararın, davacı tarafından, mülki amirlerin yasaklar koymalarına olanak sağlayan bir yasal dayanak bulunmadığı iddiasıyla temyizen incelenerek bozulması istenilmektedir.
Savunmanın Özeti : Savunma verilmemiştir.
D.Tetkik Hakimi : …
Düşüncesi : Temyizen incelenerek bozulmasi istenilen kararın usul ve hukuka uygun bulunduğu, temyiz isteminin reddi gerektiği düşünülmüştür.
Danıştay Savcısı : …
Düşüncesi : Temyiz dilekçesinde öne sürülen hususlar, 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanununun 49.maddesinin 1.fıkrasında belirtilen nedenlerden hiçbirisine uymayıp idare mahkemesince verilen kararın dayandığı hukuki ve yasal nedenler karşısında anılan kararın bozulmasını gerektirir nitelikte görülmemektedir.
Açıklanan nedenlerle, temyiz isteminin reddiyle idare mahkemesi kararının onanması gerektiği düşünülmektedir.
TÜRK MİLLETİ ADINA
Hüküm veren Danıştay Onuncu Dairesince gereği düşünüldü:
İdare ve Vergi Mahkemelerinin nihai kararlarının temyizen bozulması 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanununun 3622 sayılı Kanun ile değişik 49.maddesinde yer alan sebeplerden birinin varlığı halinde mümkündür.
Bozulması istenen karar, usul ve hukuka uygun olup dilekçede ileri sürülen temyiz sebepleri kararın bozulmasını gerektirecek nitelikte görülmediğinden temyiz isteminin reddi ile bozulması istenen kararın onanmasına 14.12.1995 gününde oybirliği ile karar verildi.